Ga naar hoofdinhoud

SchildersVakopleidingen verwelkomen meer leerlingen


Hoewel het aantal kinderen dat van het vmbo af komt terugloopt, neemt het aantal leerlingen bij de SchildersVakopleidingen toe: tot 1.162 in totaal dit jaar. Ook zijn 90 zij-instromers opgeleid, meldt OnderhoudNL. Vorig jaar stonden 1.086 schilders in spe ingeschreven bij een SchildersVakopleidinge

Drie leerlingschilders in Assen, afgelopen najaar: Bryan Patelski, Joshua van Elteren en Marloes Timmerman

De 26 Nederlandse SchildersVakopleidingen hebben zich vijf jaar geleden verenigd onder de vlag van de sector Opleidingen van OnderhoudNL. Vanaf dat moment is veel geïnvesteerd in pr en communicatie. Met brochures voor bedrijven en potentiële leerlingen, een gezamenlijke landelijke campagne én bijvoorbeeld de ‘menukaart’ voor het vmbo, wordt al jaren gewerkt aan naamsbekendheid en het werven van extra leerlingen. De menukaart laat vmbo-scholen zien hoe de SchildersVakopleiding hen kan ondersteunen in het aanbieden van schilderonderwijs op het vmbo.

Vloggers

Om jongeren te bereiken is ook veel ingezet op social media. Zo zijn de vloggers Thomas Cox en Lise van Wijk ingehuurd om te kijken wie van hen het meeste talent heeft om een schildersopleiding te volgen.

Binnenkort stromen nog meer mensen de schildersector in vanuit het zogeheten baan-naar-baanplan, in samenwerking met regionale mobiliteitsteams van het UWV en gemeenten. Het gaat daarbij om personen die door corona werkloos zijn geworden of werkloos dreig(d)en te worden en om bijvoorbeeld statushouders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Tweede mbo-opleiding Glaszetter met elf deelnemers

Lelystad krijgt Schildersvakopleiding

Escaperoom als lokaas voor jonge schilders

Joni Hendrix krijgt de leiding over vijf Schildersvakopleidingen

Zoektocht naar ‘nieuwe Erwin Brouwer’ duurt voort


Naar archief >