Kleurrijke pigmenten voor Schildersvakopleiding Friesland • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Kleurrijke pigmenten voor Schildersvakopleiding Friesland


Het pand van Schildersvakopleiding Friesland op de Anne Wadmanwei 2 in Leeuwarden is een bijzondere attractie rijker. Hier hangt nu een vitrinekast met een kleurrijke verzameling oude pigmenten en bindmiddelen van een voormalig schildersbedrijf.

Al vele jaren vinden bijeenkomsten van de Friese afdeling van de StudieClub Schilders, de zogenoemde Vakgroep Schilders Fryslân, plaats in het pand van de Schildersvakopleiding Friesland te Leeuwarden.

Om iets blijvends terug te doen, kwam vakgroepbestuurslid en oud-schilder Jelle Zijlstra met het idee om zijn verzameling pigmenten en bindmiddelen voortaan tentoon te stellen in het schoolpand.

De verzameling is afkomstig uit een nalatenschap van het Leeuwarder schildersbedrijf Wadman. Met veel liefde was deze collectie bewaard door de heer Fazi, ooit meewerkend voorman bij dit bedrijf en in het bezit gekomen van de Vakgroep Schilders Fryslân.


De vakgroepleden Jappie van Dijk en Frans Ruiter brachten de verzameling in een ordelijke staat. In uniforme glazen potjes is de verzameling nu te zien in een vitrinekast in de entree van Schildersvakopleiding Friesland.Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Drie webinars over kleur van Sigma

Coatings AkzoNobel in Chinese pijpleidingen

Proef: dubbelglas ter plekke opwaarderen tot U 1,1

Gratis webinar over softwaretool RGS+

Opknapbeurt voor Nieuwe Kerk in Zierikzee


Naar archief >