Ga naar hoofdinhoud

SchildersVakkrant verwelkomt nieuwe columnist


Een nieuw geluid en een nieuw gezicht in de SchildersVakkrant: Myrthe de Vries. De bedrijfsleider van Schilders de Vries uit Groningen debuteert met haar column Uit de verf in uitgave 2 van dit jaar, die 4 februari verschijnt.

‘Aversie tegen alles wat traditioneel en fossiel is’

Myrthe is de vierde generatie aan het roer van het familiebedrijf. Dit jaar neemt ze de zaak definitief over van haar vader. Zij is niet iemand die slechts op de winkel past, maar juist een sterke eigen visie heeft op (sociaal) ondernemen. Mede daarom is ze een welkome stem in de SchildersVakkrant.

‘Als ondernemer vind ik dat je bedrijf een afspiegeling moet zijn van de maatschappij’, schrijft ze. ‘Dat betekent dat er bij ons plek is voor iedereen. Ongeacht je opleidingsniveau, achtergrond of afstand tot de arbeidsmarkt. Ik geloof heilig in de kracht van samenwerken en het faciliteren en coachen van mensen om het beste uit zichzelf – en daarmee het bedrijf – te halen.’ Dit prefereert zij boven traditioneel ‘aansturen’.

Eigenwijs

Haar visie op samenwerken, inclusiviteit en werken bij een familiebedrijf komen terug in haar stukken. Net als ‘aversie tegen alles wat traditioneel en fossiel is’ en eigenwijs ondernemerschap. Vandaar ook de titel Uit de verf. ‘Het gaat over ons vak, maar het heeft geen technische insteek’, aldus Myrthe.

Met een hbo-diploma social work op zak heeft de Groningse een sociale achtergrond. Ook beschikt zij over een bachelor bedrijfskunde en heeft ze de ambitie om nog verder te studeren. Daarnaast is ze sinds kort bestuurslid van de sector glas van OnderhoudNL. ‘Ik vind glas enorm indrukwekkend en een tikje ondergewaardeerd.’ Tevens vervult ze een bestuursfunctie bij Impact Noord, een club die ondernemen met maatschappelijke impact in Noord-Nederland aanjaagt.

Myrthe is 34 jaar, moeder en doet aan de vechtsport kungfu. Haar columns schrijft ze om toerbeurt met Alger van Maaren van Social Paint (gespecialiseerd in schilders en sociale media/marketing), Richard Hoogstraten van Blauw Vlas (duurzaam schilderen, ervaringen uit de praktijk) en redacteur René Vorderman (blik van de buitenstaander).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Bevela scoort met sociaal ondernemen

Zwaar werk? ‘Zorg vanaf begin beter voor schilder’

Video | Verfijnd vakvrouwschap in hartje Middelburg

Video | De 21 tinten wit van Roger


Naar archief >