Ga naar hoofdinhoud

SchildersVAK Challenge: HoHo heer en meester


Na twee overwinningen van De ACG’tjes – in 2020 en 2021/’22 – is de derde SchildersVAK Challenge deze winter gewonnen door Team HoHo. Met de Ho van Honders en de Ho van Honkoop, oftewel Vera en Kees.

Kees Honkoop en Vera Honders ontvangen de felicitaties van Annemarie Brüning (foto: Jan Willem Schouten).

De twee werden vrienden tijdens hun gezamenlijke tijd op MBO Amersfoort, waar zij in de avonduren hun meesterschilderstitel behaalden. Honders werkt bij JS Schilderwerken in Boven-Leeuwen, Honkoop bij Hoogendoorn Maritieme Betimmeringen en Interieurbouw in Werkendam. Met grote grijnzen keerden zij terug bij hun werkgevers.

Hun klik – zoals Honders het omschrijft in de SchildersVakkrant die deze vrijdag verschijnt – bleek goud waard. ‘De taakverdeling tussen mij en Kees was goed. We durven ook pittig tegen elkaar te zijn als dat nodig is. Wij zijn heel direct. En we hebben allebei zo onze kwaliteiten.’ De twee wonnen 1.000 euro en een rijkgevuld prijzenpakket met onder meer een luxe barbecue, wijn en een materialencheque, ter beschikking gesteld door de sponsoren.

Eervol tweede

Team Jeroen Hulsen werd eervol tweede (‘Hartstikke leuk voor HoHo dat zij gewonnen hebben’), De ACG’tjes derde (‘Dit voelt meer als brons gewonnen dan als zilver verloren’). De plaatsen vier, vijf en zes waren voor respectievelijk De Generaal, Bassie & Adriaan en Foeken Power.

De finale van de SchildersVAK Challenge is tot nu toe (meetmoment: maandag 6 maart, 14.08 uur) 1.224 keer bekeken, terwijl aflevering 3 1.873 belangstellenden naar ons YouTube-kanaal trok. Die uitzending is het best bekeken, gevolgd door uitzending 2 en 1 met 1.813 en 1.650 kijkers.

Terwijl Kees Honkoop verguldt, geeft gastmeester Erik Winkler uitleg aan de juryleden Rutger van Antwerpen en Ruben van der Kruis (foto: Jan Maurits Schouten).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Video | Kerk vol oude schildersverhalen

SchildersVAK Challenge 3 – uitzending 4

SchildersVAK Challenge 3 – trailer 4

SchildersVAK Challenge 3 – uitzending 3

SchildersVAK Challenge 3 – trailer 3


Naar archief >