Ga naar hoofdinhoud

Schilderstudenten trainen met virtuele verfspuit


Op ieder gewenst moment oefenen met de verfspuit zonder materiaal te verspillen. Over die mogelijkheid – de SimSpray Go – beschikken tweede- en derdejaars schilderstudenten van ROC Rivor/Schildersvakopleiding Geldermalsen sinds vandaag.

De SimSpray Go is een virtuele omgeving waarin studenten op een duurzame en kostenbesparende manier trainen in het werken met spuitverf. De toepassing houdt per student analyses en rapporten bij, waardoor zij doelgericht aan hun vaardigheden kunnen schaven.

ROC Rivor zegt een van de eerste mbo-opleiders te zijn die met deze techniek werkt. Die zal het spuiten met echte verf niet compleet vervangen, maar biedt leerlingschilders al wel in een vroeg stadium de kans om te oefenen met deze moderne techniek. Correct werken als verfspuiter vereist nu eenmaal ervaring.

Met de SimSpray kunnen studenten realistische situaties ervaren en zich vertrouwd maken met de spuittechniek – met veel toekomstperspectief in zowel het bedrijfsleven als bij particulieren – voordat ze de arbeidsmarkt betreden.

Ook de docent oefent virtueel met de verfspuit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vijfde Kwastendag trekt ruim dertig geïnteresseerden

Tweede mbo-opleiding Glaszetter met elf deelnemers

Lelystad krijgt Schildersvakopleiding

Escaperoom als lokaas voor jonge schilders

Joni Hendrix krijgt de leiding over vijf Schildersvakopleidingen


Naar archief >