Ga naar hoofdinhoud

Schildersexamens gaan door (met aanpassingen)


Bij de meeste Schildersvakopleidingen gaan dezer dagen schilders van alle niveau's op voor hun praktijkexamen. Dat gaat in kleinere groepen dan gewoonlijk en met tal van RIVM-proof-voorzorgsmaatregelen.

Het praktijkonderwijs heeft op de meeste Schildersvakopleidingen de afgelopen tijd stilgelegen, aangezien ook de mbo-scholen waaraan ze verbonden zijn en bij wie de leerlingen studeren, gesloten zijn en op afstand, via de computer, theorieonderwijs geven.

Het voordeel van de bbl-leerlingen is dat ze in de afgelopen weken wel ‘gewoon’ bij hun schildersbedrijven hebben kunnen doorwerken. Bijspijkeren voor het examen gaat dus vooral over onderdelen van het vak die bij het leerbedrijf minder aan bod komen, zoals beglazen en behangen.

Anderhalve meter

Schildersvakopleidingen organiseren daarom voorbereidingsdagen voorafgaand aan het examen. Dat gaat steeds in kleine groepjes, waarbij zo goed mogelijk alle RIVM-voorschriften worden nageleefd: handen wassen, afgezette ruimten en looproutes, werken met speciaal klaargezet materiaal, lunchen op 1,5 meter afstand, etcetera. Binnenkort zowel in SchildersVakkrant als op SchildersVAKTV meer over de schildersexamens in coronatijd.

Foto-impressie van de situatie op de locatie Tilburg, via docent/instructeur Riny Knapen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Tweede mbo-opleiding Glaszetter met elf deelnemers

Lelystad krijgt Schildersvakopleiding

Escaperoom als lokaas voor jonge schilders

Joni Hendrix krijgt de leiding over vijf Schildersvakopleidingen

Zoektocht naar ‘nieuwe Erwin Brouwer’ duurt voort


Naar archief >