Actueel

Bedrijven en mbo starten schilderonderwijs

Landstede Opleidingen heeft een nieuw aanbod praktijkonderwijs gelanceerd. De studieopzet is een samenwerking tussen Landstede Opleidingen in Harderwijk en de schilder- en onderhoudsbedrijven Meiling uit Putten, Schildersbedrijf Van Buuren uit Ermelo en Schildersbedrijf Jur van de Beek uit Nijkerk.

Vertegenwoordigers van het schildersbedrijf starten samen met docent Jaap van der Hoek en directeur Pim Hulsman van Landstede Opleidingen deze nieuwe richting. De nieuwe praktijkopleiding is in het leven geroepen om een nieuwe lichting werknemers de kans te bieden om via een praktische route het vak goed te leren.

Opleiding

De opleiding is gebaseerd op BBL-niveau 2 en leidt de leerling op tot medewerker schilderen. Er is plaats van minimaal 12 en maximaal 24 leerlingen. Er wordt één dag per week les gegeven. De inhoud van de opleiding bestaat uit lessen ‘onderhoud’, ‘decoratief’ en ‘vrije keus’, waarbij een halve dag theorie wordt gegeven bij Landstede in Harderwijk. De deelnemende bedrijven verzorgen hierbij gastcolleges.

Hiernaast is er een halve dag praktijkles bij diverse lopende projecten in de regio. Dit gebeurt in samenwerking met Hotspots, een werkleerplek bij een bedrijf waar getraind kan worden op specifieke vakbekwame specialismen.

Directeur Pim Hulsman van Landstede: ‘Het schildersvak is een ambacht, dat we graag willen overbrengen op jongeren. We willen in feite het schildersgilde nieuw leven inblazen. Naast schilderen, technieken en materialen leren de deelnemers in de praktijk meer over kleuren. Ze worden uitgedaagd om zaken mooier te maken en te verfraaien, heel concreet, direct toepasbaar en motiverend. Passie is de moverende kracht die de uiteindelijke kwaliteit bepaalt. De studenten leren verschillende werkzaamheden individueel en in teamverband uit te voeren. Het is een afwisselende baan met diverse doorgroeimogelijkheden. De opleiding is geïntegreerd in de bedrijven.’

Mathijs Meiling van Meiling uit Putten: “Op deze manier willen we jonge mensen uit de regio de kans geven om uit te groeien tot échte vakmensen. Door het bieden van een baangarantie, snijdt het mes aan twee kanten: wíj goed opgeleide, duurzaam inzetbare specialisten, zij een uitstekend toekomstperspectief bij mooie werkgevers in de buurt. We gaan altijd voor ambachtelijke kwaliteit en duurzame relaties. Deze unieke samenwerking is sociaal, ethisch, duurzaam en verantwoord ondernemen op z’n best. Ook dát is mooier maken.”

Inschrijven voor de opleiding kan nog tot en met 1 april 2019 via Mathijs Meiling van Meiling Putten via mathijsmeiling@meilingmeesterschilders.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.