Ga naar hoofdinhoud

Schilders Thompsonbrug vorderen gestaag


Het Gelders Staalstraal- en Schildersbedrijf, kortweg GSB, werkt momenteel aan het vijfde deel van de John S. Thompsonbrug bij Grave. Dat betekent dat de vakmensen op de helft zijn van deze kleurrijke megaklus. De negen bogen van de overgang over de Maas, even ten zuidwesten van Nijmegen, krijgen de oorspronkelijke regenboogtinten terug.

Foto: Rijkswaterstaat

‘Om het verkeer veilig doorgang te geven hebben we een slim-fit-coat gemaakt, volledig op maat naar de bogen van de John S. Thompsonbrug’, zei Mike van Schenkhof, technisch manager van GSB, eerder over de logistieke operatie. ‘Het is eigenlijk te vergelijken met een fabriekshal, gebouwd als een jas om de stalen bogen heen. Onze medewerkers kunnen veilig het werk uitvoeren in de slim-fit-coat en het verkeer rijdt door.’

Twaalf specialisten van GSB voeren de conserveringswerkzaamheden uit; gritstralen, roestplekken herstellen en een drielaags basisverfsysteem aanbrengen. Daarbovenop schilderen zij de kleuren. Door de slim-fit-coat, die boven en onder de bogen zit, kan de verf die verwijderd wordt, niet op het wegdek komen. Een klein deel van die verf bevat het gevaarlijke chroom-6.

Volgend jaar zomer moet de schilderklus, vorig jaar augustus begonnen, geklaard zijn. Daarna komt er nog een nieuw wegdek. Eind volgend jaar moeten alle werkzaamheden aan de brug voltooid zijn.

Bronnen: Rijkswaterstaat, de Gelderlander.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.