Ga naar hoofdinhoud

Schilderklus in Antwerpse tunnel gestopt na intimidatie


Het Belgisch-Limburgse schildersbedrijf Speedcolor neemt geen opdrachten meer in Antwerpen aan. Reden is dat hun werknemers bij een schilderklus in een voetgangerstunnel in de havenstad door passanten werden beledigd en gehinderd.

Dat meldt dagblad Gazet van Antwerpen. “We zijn toch wel geschrokken van de onbeschoftheid en gebrek aan respect van de Antwerpenaars voor onze schilders en ons werk”, zegt eigenaar-directeur Peppe Marroccoli van Speedcolor tegen een reporter van de krant.

Hun schilderwerken in de Antwerpse Voetgangerstunnel werden on die reden begin deze maand stopgezet. Sommige gebruikers bleken het er moeilijk mee te hebben dat een deel van de tunnel was afgesloten zodat de schilders veilig konden werken. De arbeiders werden gehinderd en beledigd.

“De roltrappen waren afgesloten, maar de tunnelgebruikers konden nog wel de lift gebruiken. Alleen had je fietsers met klikschoenen die gewoon over de ketting stapten om zo via de roltrap naar boven te gaan. Ze kwamen dan op het tussenverdieping waar wij volop aan het schilderen waren. De schilders stonden soms op zes meter hoogte. De tunnelgebruikers negeerden onze veiligheidsingrepen”, vertelt Marroccoli.

Marroccoli begrijpt dat tunnelgebruikers het niet plezant vinden als er werken zijn, maar waar hij geen begrip voor heeft, is de manier waarop sommigen dit uitten. “Door het plat Antwerps begrepen we het niet altijd”, zegt de zaakvoerder.

“Ze vroegen of de werken nu nog niet klaar waren en zeiden dat er altijd wel een probleem is in de Voetgangerstunnel. Dat was meestal onbeschoft en zonder enig respect. We gingen daar nooit op in, maar we begrijpen dit niet. We proberen alleen onze boterham te verdienen en te zorgen dat deze tunnel mooi is.”

Voor Marroccoli is het duidelijk. “Ik neem na wat ik meemaakte, geen nieuwe opdrachten in Antwerpen meer aan”, zo meldt hij aan het Gazet van Antwerpen.

Bron: Gazet van Antwerpen

De schilders waren bezig in dit gebouw: de Sint Anna-voetgangerstunnel in Antwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Predicaat Hofleverancier voor Van Es Glas en Verf

Nieuwe handleiding ‘Gevaarlijke stoffen in oude verflagen’

Effect van mbo-miljarden is onduidelijk

Met tool wagenpark scannen voor ZE-zone

Akzo-personeel krijgt er tien of negen procent loon bij


Naar archief >