Actueel

Schilderen meest uitbestede klus

2

Nederlanders zijn van plan om het komend half jaar ruim 4,9 miljoen klussen uit te besteden. Reden daarvan is de geëxplodeerde huizenmarkt van 2017. Het klussentiment blijft ook voor 2018 zeer positief. Vooral schilderklussen. Dat blijkt uit de nieuwste Werkspot Klusmonitor, uitgevoerd door SAMR.

 

Een analyse van de cijfers uit het onderzoek van de periode 2014-2017 laat zien dat de schilderklus de meest populaire klus is om uit te besteden, gevolgd door tuinonderhoud en de verbouwing van de badkamer. Nederlanders besteden gemiddeld 3198 euro aan hun laatste klus.

 

Geldgebrek belangrijkste reden dat klus blijft liggen

Gevraagd naar de belangrijkste reden dat klussen blijven liggen, geven de meeste respondenten aan dat geldgebrek de oorzaak is. Daarna worden tijdsgebrek en het ontbreken van de juiste klusvaardigheden genoemd als reden.

 

Vakman wordt via-via gevonden; online reviews belangrijk

De meeste Nederlanders vinden hun vakman nog steeds via-via, dat percentage is de afgelopen jaren redelijk stabiel gebleven (rond de 48%). Toch spelen online reviews een grote rol bij de keuze voor een vakman. Gemiddeld zegt 57% van de respondenten online reviews te gebruiken bij de keuze voor een vakman, waarvan 72% van deze groep ook aangeeft dat reviews de keuze mede bepalen.

 

Serieuze opdrachten

Ronald Egas, ceo van Werkspot, licht toe: ‘De overhitte huizenmarkt van 2017 heeft gezorgd voor ontzettend veel werk in de bouwsector. Geweldig nieuws voor vakmensen, zij hebben weer een volle agenda. Consumenten plaatsten het afgelopen jaar een recordaantal klussen op ons platform. Daar zijn we blij mee, maar wij merken natuurlijk ook dat vakmensen het druk hebben. In deze krappe markt is het cruciaal dat vakmensen zich echt alleen bezighouden met het uitvoeren van klussen, en geen tijd verspillen aan klanten die bijvoorbeeld alleen op zoek zijn naar prijsinformatie. Aan ons de taak om de serieuze consumenten aan de vakmannen te koppelen en de oriënterende consument anders te bedienen. Daar zetten we dit jaar vol op in.’

2 reacties op “Schilderen meest uitbestede klus

  1. peter schep schreef:

    is dit een verkapte reclame voor werkspot ?

  2. jan maurits schreef:

    Beste Peter, ik begrijp je kritiek, en ja: uiteraard gaat dit verhaal óók over Werkspot. Maar de Klusmonitor is een jaarlijks onderzoek, door een onafhankelijk bureau (in opdracht van Werkspot), dat ons behoorlijk betrouwbaar is gebleken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.