Ga naar hoofdinhoud

Schilder spuit eend met 1k-lak (video)


Schilder Sander Bakker in Bergschenhoek heeft in vier jaar tijd een oude Citroën opgeknapt. Voor het lakwerk deed hij een greep in de schildersspullen, met uitstekend resultaat.

Bakker restaureerde de oude Franse auto in zijn schilderswerkplaats. Zo’n beetje alle onderdelen kwamen onder zijn handen en er moest ook het een en ander, zo origineel mogelijk, worden bijgekocht. De auto is vooral als hobby-project bedoeld maar hij heeft hem wel laten beschilderen met het logo van het schildersbedrijf van zijn Opa, die ook Bakker heette en een schildersbedrijf had. Dus het misstaat niet als hij er mee langsgaat bij klanten.
Voor het spuiten van het koetswerk en de losse en bewegende delen schakelde Bakker geen autospuiterij in. Hij deed het zelf, met een HVLP en een Airless. En hij gebruikte er een 1K metaalbeschermingsproduct voor dat je eerder op een galerijflat dan in een autoshowroom zou verwachten. Maar het pakte best heel mooi uit. Lees het artikel in de SchildersVakkrant van deze week en bekijk de videoreportage hier:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Verfspuiten in de praktijk

Beter leren spuiten in één dag

Video | Militair vliegtuig bij Mentor in goede handen

Video | Schilders spuiten stadion in chique tooi

FNV start enquête over veilig verfspuiten


Naar archief >