Ga naar hoofdinhoud

Savantis komt met modules over circulariteit


Savantis is gestart met een serie (online) modules over circulaire economie en energietransitie. In juni zijn lesprogramma’s over grondstoffen, biobased materialen, duurzaamheid en circulariteit verschenen.

De modules zijn een actuele aanvulling op bestaande lesmaterialen voor alle kwalificatiedossiers en keuzedelen waarin aandacht wordt besteed aan circulariteit, duurzaamheid en energietransitie. De komende maanden zullen regelmatig nieuwe modules worden gelanceerd. Daarmee stelt Savantis een wens te vervullen van veel scholen om lesmateriaal over deze thema’s ter beschikking te stellen.

In de module ‘Duurzaamheid en circulariteit’ leert de student wat grondstoffen zijn en waarom het belangrijk is bewust met grondstoffen om te gaan. Zij leren ook welke grondstoffen duurzaam en circulair zijn. In het laatste gedeelte van deze module komt het Madaster-materialenpaspoort aan bod. Dat is een manier om bij te houden welke grondstoffen er allemaal in een gebouw zijn gebruikt. Een soort grondstoffenbibliotheek.

Ook gaat Savantis terug naar de basis door uit te leggen wat duurzaamheid en circulariteit eigenlijk inhouden. In het verlengde daarvan leren studenten wat het belang van deze termen is en welke bijdrage zij zelf kunnen leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


‘Echt duurzame verf bestaat nog niet’

Akzo zet groene stappen in Noord-Amerika

Potkwast 8: Inspecteur op vier poten

Potkwast 4: Wat is de drone-droom?

Baril wil honderd procent circulaire verven in 2030


Naar archief >