Actueel

Savantis gecertificeerd examenleverancier

Exameninstelling Savantis voldoet aan een nieuwe norm voor exameninstellingen in het mbo, die vanaf 1 augustus geldt. Dat heeft keuringsinstituut Kiwa met een certificaat bekrachtigd. 

Savantis-directeur Ronald van Driel (rechts) nam het cetificaat in ontvangst van Roeland van Oorschot van Kiwa Educatie & Maatschappij (links). In de afgelopen 20 jaar stonden de examens voor mbo opleidingen onder toezicht van verschillende partijen en moesten steeds aan nieuwe eisen voldoen. Savantis heeft altijd voldaan aan de gestelde eisen. Het nieuwe certificaat Gecertificeerd Examenleverancier biedt het mbo-onderwijs en het bedrijfsleven een nieuwe garantie dat de exameninstrumenten van goede kwaliteit zijn en voldoen aan de eisen van de overheid.

Schilders waarderen met examen

In de sectoren Stukadoren / Afbouw en Schilderen neemt de vraag naar vakmanschap toe. De komende jaren zal de vraag naar deze professionals blijven toenemen. De markt vraagt van deze professionals dat zij niet alleen beschikken over vakmanschap, maar ook dat zij kennis en inzicht hebben in veilig werken en hun eigen duurzame inzetbaarheid. De vakopleiding vormt voor hen een belangrijke basis. Door de opleidingsresultaten te waarderen met behulp van representatieve gecertificeerde examens is de kennis en kunde van leerlingen en werknemers aantoonbaar.

Korte opleidingstrajecten

Door het tekort aan arbeidskrachten worden er in het land vele initiatieven genomen om mensen via korte opleidingstrajecten toe te leiden naar werk. De Exameninstelling Savantis biedt hiervoor de mogelijkheid om deel te nemen aan (praktijk)examens zodat -onafhankelijk en aantoonbaar- kan worden vastgesteld welk kwalificatieniveau de deelnemer heeft bereikt.

Hoge kwaliteit

Het ontvangen van het certificaat Gecertificeerd Examenleverancier is voor Savantis de bevestiging dat door samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven gezorgd kan worden voor goed beroepsonderwijs en hoge kwaliteit van de examinering. Scholen, leerlingen en bedrijven hebben de zekerheid dat de examens van Savantis voldoen aan de eisen van de overheid en onafhankelijk het vakmanschap beoordelen van (toekomstige) werknemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.