Actueel

Samenwerkingsovereenkomst DGWN en elk

De Gelderse woningbouwvereniging DGWN heeft gekozen voor het stapsgewijs verduurzamen van haar bezit in de komende jaren. De eerste stap omvat het verduurzamen van 392 woningen en het opwaarderen (en verduurzamen) van 84 woningen. Samen met ketenpartner elk gaat ze deze opgave realiseren.

Daarvoor hebben beide partijen nu een samenwerkingsovereenkomst getekend. De Goede Woning-Neerijnen (DGWN) richt zich op het bieden van kwalitatief goede huisvesting aan kwetsbare bewonersgroepen in de vier Gelderse kernen Haaften, Hellouw, Tuil en Waardenburg. Het heeft in totaal 720 huurwoningen.

Onderhoudsbedrijf elk, met vestigingen in Nijmegen en Gemert, is via een zorgvuldig selectietraject gekozen. Een open wijze van communiceren met bewoners en opdrachtgever vormden belangrijke selectiecriteria. Tijdens de selectie werd elk gekozen uit vier finalisten.  elk is een expert op het gebied van verduurzaming van woningen:  adviseren, ontwerpen, voorbereiden en uitvoeren van de gevraagde werkzaamheden.

DGWN heeft als belangrijk doel voor de komende jaren het betaalbaar en beschikbaar houden van de woningen voor haar doelgroep. Dit betekent dat naast energiebesparende maatregelen de kwaliteit en het wooncomfort van de woningen ook opgewaardeerd zal gaan worden.

Piet Huijsman, voorzitter van het bestuur van DGWN: “We willen zorgen voor gezonde, veilige en betaalbare woningen voor onze huurders. Dat betekent dat we in de toekomst een aanzienlijk deel van onze woningvoorraad gaan verbeteren. Deze werkzaamheden zullen gefaseerd in een periode van circa 8 jaar worden uitgevoerd. Om hiermee ervaring op te doen en een samenwerking met een uitvoerende partij gestalte te geven is er voor gekozen om de woningen voor de periode 2018 t/m 2020 als vertrekpunt te nemen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.