Ga naar hoofdinhoud

Van Leeuwen nieuwe directeur Kenniscentrum Glas


Roy van Leeuwen volgt Theo van der Zwaan op als directeur van Kenniscentrum Glas. Van Leeuwen treedt per 1 november in dienst en heeft een rijke ervaring in de glassector, waaronder negentien jaar bij Scheuten Glas.

Roy van Leeuwen (links) en Theo van der Zwaan

Van der Zwaan gaat eind december met pensioen. Hij gaf sinds de start in 2005 leiding aan het momenteel vijfkoppige team van het kenniscentrum.

“In de afgelopen vijftien jaar is een gezond fundament gelegd”, zegt Van der Zwaan op de website van Glas in Beeld. “Met name door het uitbouwen van ons advieswerk hebben we ons werkgebied fors kunnen vergroten. We hebben daar als team mooie stappen in gemaakt, al blijft scholing daarnaast ook een belangrijk onderdeel van onze activiteiten.”

De uitdaging voor de toekomst is, volgens Van der Zwaan, verdere groei te realiseren. “Met Roy hebben we daarvoor de perfecte kandidaat gevonden. Naast kennis van het glasvak beschikt hij ook over uitstekende commerciële kwaliteiten. Een prima basis om de kansen en mogelijkheden die er liggen, te benutten.”

Sinds 1994 in het glas

Van Leeuwen startte zijn loopbaan in de vlakglassector in 1994 bij Bovema in Milsbeek, waar hij onder meer de marketingstrategie opzette. Bij Scheuten begon hij als Productmanager en werd hij later Business Unit Manager Veiligheidsglas en Commercieel Manager Veiligheidsglas en Isolatieglas. Verder werkte hij van 2008 tot 2012 als Business Unit Manager van Scheuten Absoluut Glastechniek. Hij was ook verantwoordelijk voor de verkoop van Optisol (BIPV), waarmee Scheuten twee jaar terug de Innovatie Award won voor het project Solar Highways.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


SchildersVAKTV: verslag van de Glasstec

Martin Glas en Stolker Glas bundelen krachten

Vakgroep Glas biedt RI&E-tool

Zilveren C2C-certificaten voor Pilkington

Webinar over vacuümglas


Naar archief >