Actueel

Riwal neemt Zweeds verhuurbedrijf over

Riwal, verhuur- en verkoopspecialist van hoogwerkers en verreikers uit Dordrecht, heeft het Zweedse verhuurbedrijf Lipac overgenomen.

De verwachting is dat de overname begin april wordt afgerond. Lipac is opgericht in 1972 en gespecialiseerd in de verhuur van hoogwerkers en verreikers.

Het bedrijf heeft vijf vestigingen in het centrum van Zweden en het hoofdkantoor is gevestigd in Stockholm. Lipac heeft 37 werknemers en een vloot van ongeveer 1.000 machines, waaronder schaar-, telescoop- en autohoogwerkers en verreikers.

Søren Rosenkrands, Chief Business Development Officer van Riwal, legt uit waarom tot de overname is besloten: “Dit zal onze marktpositie in Zweden aanzienlijk versterken. Riwal en Lipac passen goed bij elkaar omdat beide bedrijven specialisten in hoogwerkerverhuur zijn en de vestigingen gecombineerd een goede spreiding hebben.”

Riwal is sinds 1968 gespecialiseerd in veilig en efficiënt werken op hoogte en is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een kennispartner en totaalleverancier voor klanten van klein tot groot in nagenoeg iedere branche.

Het bedrijf opereert in 16 verschillende landen, heeft 67 vestigingen met meer dan 2.200 medewerkers en beschikt over een verhuurvloot van meer dan 17.000 machines. Met 8 vestigingen in de Benelux biedt het een landelijke dekking in Nederland en België.

Naast het verhuren, onderhouden en verkopen van hoogwerkers, verreikers en heftrucks, verkoopt Riwal ook eersteklas onderdelen en technische diensten voor machines. Riwal heeft eigen opleidingscentra met onder meer opleidingen voor operators en industriële toepassingen.

Op de foto boven, v.l.n.r. Søren Rosenkrands (CBDO Riwal), Per Hedebark (eigenaar en Managing Director Lipac) en René Timmers (CFO Riwal)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.