Actueel

Rick Rekers naar EuroSkills

1

39 nationaal kampioenen vertegenwoordigen ons land tijdens EuroSkills, het ‘EK beroepen’, dat van 1 t/m 3 december plaatsvindt in het Zweedse Gotenburg, waaronder Rick Rekers in de categorie Schilderen en Decoreren.

 

De afgelopen maanden werden de winnaars geselecteerd in voorrondes en nationale finalewedstrijden van Skills Heroes, VHG en Vakkanjers. Tijdens vaktechnische trainingen, mentale trainingen en teambuildingsdagen worden de deelnemers klaargestoomd voor deze Europese competitie in vakmanschap.

 

In Gotenburg strijden ruim 500 deelnemers uit 28 landen in 38 beroepen voor een plek op het erepodium. Ons land doet mee in 33 vakrichtingen, waaronder tuinaanleg, mobiele robotica, zorg, lassen, metselen en dus ook schilderen en decoreren. Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainen en begeleiden de deelnemers.

 

Rick Rekers, leerling op het ROC Twente en Schilder^sCool Hengelo, is voor de tweede keer op rij Nederlands kampioen schilderen en nam als uitvloeisel daarvan vorig jaar al zelfs mee aan de WorldSkills in Brazilië. Een ervaringsdeskundige dus. Die voorsprong heeft hij tenminste op zijn concurrentie.

 

Een overzicht van alle kandidaten en beroepen is te vinden op www.euroskills-team.nl.

1 reactie op “Rick Rekers naar EuroSkills

  1. Ruud schreef:

    Succes Rick!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.