Actueel

Verfconcern AkzoNobel gaat samenwerken met Renmatrix, een bedrijf dat cellulosesuikers maakt uit biomassa, voor de ontwikkeling van verfadditieven. Renmatrix won eerder een wedstrijd waarmee Akzo contact legt met beginnende of doorgroeiende techbedrijven.

Renmatrix, met meerdere verstigingen in Amerika en Canada, legt zich toe op ‘betaalbare cellulose-suikers’. Het ontwikkelde daarvoor een gepatenteerd proces, Plantrose gemaand, waarbij uit biomassa via hoge druk en hoge temperaturen met behulp van ‘superkritisch water’ suikers gewonnen worden. Onlangs investeerden Bill Gates en brandstoffengigant Total al gezamenlijk 14 miljoen dollar in de ontwikkeling van dit proces.

Renmatrix won in 2017 de Imagin Chemistry challenge, een wedstrijd die AkzoNobel jaarlijks uitschrijft om in contact te komen met wetenschappers en jonge bedrijven om duurzame technologieën te bedenken.

De bedrijven gaan samenwerken in de ontwikkeling van verfadditieven die van de uit biomassa gewonnen cellulosesuikers kunnen worden gemaakt, meldt de website SpecialChem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.