Ga naar hoofdinhoud

Recordaantal vrouwen werkzaam in Amerikaanse bouw


Trends en ontwikkelingen in Amerika waaien vaak over naar Europa. Het is in dat licht het vermelden waard dat het aantal vrouwen dat in de Amerikaanse bouwsector werkt, nog nooit zo hoog is geweest.

Het Zwolse schildersbedrijf Mevrouw Schutte & Dochters werkt enkel met vrouwen (archieffoto).

Veertien procent van alle werkenden in de bouwsector in VS is vrouw. Het gros van hen zou Latina zijn. In Washington D.C. is zelfs 17,6 procent van de bouwvakkers vrouw, gevolgd door Arizona (15,6 procent) en Florida (14,5 procent). Een en ander blijkt uit een rapport van The Washington Post, waarover Paintsquare eerder deze maand publiceerde.

Het officiële Amerikaanse statistiekbureau stelt dat het aantal vrouwen werkzaam in de bouwsector een recordhoogte heeft bereikt. Alleen al in de afgelopen zes jaar steeg hun aandeel met 117 procent.

‘We hebben over de hele linie een enorme groei van vrouwen in de bouw meegemaakt’, zegt Rafael Villegas, uitvoerend directeur van de Georgia Hispanic Construction Association. ‘Vroeger zag je geen vrouw in het vak, in het hogere management of zelfs maar in het runnen van het bedrijf. Nu zijn vrouwen op elk gebied sterk vertegenwoordigd.’

Veel bouwbedrijven in Amerika hebben, net als in Nederland, moeite om openstaande vacatures in te vullen. Meer en meer doen zijn doelbewust een beroep op vrouwen, als ‘onaangeboorde demografische bron’. Meer dan vijftig procent van de inwoners van de Verenigde Staten is vrouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Publieksprijs NSVP trekt recordaantal stemmers

Amerikaanse overheid investeert 100 miljoen dollar in drone-inspectie

De Betere Schilder: ‘Recordaantal schildersbedrijven’

Dirty Jobs-presentator helpt schildersbedrijf aan personeel

Volgende week livestream, nu al 3612 stemmen


Naar archief >