Ga naar hoofdinhoud

Qlayers krijgt steun van Rabobank


Rabobank heeft opnieuw geïnvesteerd in Qlayers. Dit bedrijf uit Delft bedacht een printmethode om speciale microstructuren aan te brengen in coatings die de weerstand van water en lucht verminderen. Qlayers ontwikkelde hiervoor een printkop die zeer gecontroleerd automatisch verf kan aanbrengen.

De oprichters van Qlayers, Ruben Geutjens en Josefien Groot, tussen de Akzo-bonzen

De nieuwe werkwijze van Qlayers heeft verschillende voordelen. Zo draagt de techniek bij aan verfbesparing omdat de gewenste laagdikte en kwaliteit nauwkeurig instelbaar zijn. Verder zijn er minder arbeidskrachten nodig. Ook komt er geen verfnevel vrij. Daarnaast is de coatinglaag gelijkmatiger over het oppervlak verdeeld, dan wanneer de verf op de klassieke manier, met bijvoorbeeld een roller, is aangebracht.

Qlayers, tweeëneenhalf jaar geleden geportretteerd in de SchildersVakkrant, groeit rap. Zonder aan gerichte marketing te doen, stromen de aanvragen binnen en behaalt de startup al winst. Onder meer opslagtanks in Texas, Singapore en Saoedi-Arabië, windturbinewieken in Denemarken en Portugal en een schip op de werf van Damen Shipyards zijn of worden van een laag Qlayers-coating voorzien.

AkzoNobel zag vrij snel de mogelijkheden die de innovatieve hardware zou opleveren voor zijn afzetmarkt en nam de Delftse startup op in zijn innovatieprogramma Paint the Future.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Paint the future strijkt neer in India

AkzoNobel houdt opnieuw een start-up wedstrijd

Paint the Future voor het eerst in China

AkzoNobel geeft vijf innovaties een kans

Qlayers grijpt net naast Startup-prijs


Naar archief >