Actueel

PvdA: minimumtarieven voor zzp’ers

2

Politieke partijen en aspirant-kamerleden roeren zich. De verkiezingsstrijd dient zich aan. Zo pleit, aldus een bericht op NU.nl, aankomend PvdA-Kamerlid en huidig vicevoorzitter van de FNV Gijs van Dijk voor een minimumtarief voor zzp’ers in een aantal sectoren.

 

‘Als zelfstandige kun je in veel gevallen geen goed tarief vragen. Sommigen verdienen daardoor niet genoeg voor een verzekering. Ik vind daarom dat je in een aantal sectoren een minimumtarief moet afspreken’, zegt Van Dijk tegen NU.nl.

 

Van Dijk, als nummer 5 de hoogste nieuwe binnenkomer op de PvdA-kieslijst, vindt dat het minimumtarief bedoeld is voor sectoren met lage uurlonen waar zelfstandigen vaak niet in staat zijn om een arbeidsongeschiktheidsverzekering en een pensioenverzekering af te sluiten. Van Dijk noemt daarbij onder andere sectoren zoals de bouw en de zorg.

 

Een verplichte basisverzekering voor zzp’ers is ook opgenomen in het PvdA-verkiezingsprogramma.

 

Bron: NU.nl

 

2 reacties op “PvdA: minimumtarieven voor zzp’ers

  1. matthijs schreef:

    het lijkt mij veel effectiever om in plaats van een minimum tarief een vast tarief of een maximum tarief in te stellen , dat werkt denk ik veel beter , dan zijn we alle couwboys kwijt

  2. zetzetpeeër schreef:

    Of in ieder geval handhaven op zwart werk.
    Vorige week hoorde ik van iemand die in land van herkomst ICT-er was en nu werkt als schilder. Ik gun hem ook wel wat, maar ik wil ook voor mijn kwaliteiten betaald worden. Klanten die mij nog niet kennen kijken alleen onder de streep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *