Protocol: samen in de bus màg als het moet • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Protocol: samen in de bus màg als het moet


Op aandringen van Bouwend Nederland en Techniek Nederland is er nu duidelijkheid gekomen over het samen rijden van medewerkers van bouw- en techniekbedrijven. Met twee man in een bus mag als het niet anders kan.

Stap op een veilige manier wederzijds van de auto in. Zorg voor extra ventilatie, bij voorkeur door de ramen open te zetten. Wissel niet van plaats. Neem onderdelen van de auto die je aanraakt regelmatig af. Dat zijn de extra maatregelen die je moet nemen als je met twee personen, met geldige reden, naar een bouwplaats moet rijden. Moeten er nog meer mensen mee, dan mag dat alleen als die in het voertuig 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. Dat staat in de nadere uitwerking van het protocol Samen veilig doorwerken.

Uitgangspunt blijft dat werknemers zo min mogelijk met elkaar meerijden naar een werk. Sterker: als er minder mensen op een werk nodig zijn is dat beter. En op het project moet doorlopend de 1,5 meter afstand worden gerespecteerd.

De afgelopen dagen zijn er meerdere keren auto’s stilgehouden door politie of arbeidsinspectie waar twee collega’s in zaten die onderweg waren naar een klus. Als er een noodzaak voor aanwezig is zal daar nu geen verdere consequenties aan verbonden worden, heeft de overheid toegezegd.


2 reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


De Betere Schilder: RI&E ook voor niet-leden

Wits Noord ontwikkelt protocol voor binnenwerken

Protocol waakt voor veiligheid flexwerk

Website met helpdesk beantwoordt corona-vragen

Corona: Overheidsprotocol Samen veilig doorwerken


Naar archief >