Actueel

Project Aalten levert nu al werk op

1

Goed nieuws uit Aalten. De schildersbranche schreeuwt om nieuwe vakkrachten en via het stationsproject in het Acherhoekse dorp, waarover SchildersVakkrant uitgebreid schreef, hebben al drie zij-instromers een baan gekregen. De meeste anderen gaan vanaf volgende week op stage, met de intentie om bij een uitzendbureau een contract te krijgen.

Aan het stationshuis was jaren geen onderhoud gepleegd. Tien à vijftien zij-instromers kregen de voorbije twee maanden de kans de basisbeginselen van het schildersvak te leren bij dit pand uit 1884. Dat trof, want ze kwamen direct alle facetten tegen: kaalmaken, gronden, plamuren, steen- en houtrot herstellen, glasreparaties en natuurlijk het lakken zelf. Terwijl de buitenkant bijna af is, is er binnen nog een hoop werk te doen.

De samenwerking met Schildersvakopleiding Zutphen, waarvan leermeester Eddy Ebbers de zij-instromers begeleidt, loopt echter binnen enkele weken op zijn eind. De verantwoordelijken voor het stationsgebouw zullen dan in eigen beheer nieuwe schilders moeten regelen, hoewel sommige zij-instromers mogelijk wel aansluitend in Aalten stage gaan lopen. ‘De meeste jongens zijn nu ook toe aan betaald werken’, stelt Ebbers. ‘Gelukkig is er op het moment veel werk. Dit project is een win-winsituatie geweest.’

Zoals op sociaal medium Instagram al te lezen was: van #aandekwast naar #aandebak en dat in (nog geen) tien weken tijd.

1 reactie op “Project Aalten levert nu al werk op

  1. Miep schreef:

    Tja, hier wint er één het meeste

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.