Prijs RAW Paints op Duurzame Dinsdag • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Prijs RAW Paints op Duurzame Dinsdag


Verfproducent RAW Paints uit Zandvoort heeft op Duurzame Dinsdag (1 september) in Den Haag de ING Circulair Ondernemenprijs toegekend gekregen. Het bedrijf maakt muurverf in poedervorm die vlak voor applicatie moet wordt gemengd met kraanwater.

De poedervorm maakt de verf lichter om te vervoeren. Hierdoor worden transportkosten bespaard. Bovendien zijn geen additieven nodig om de verf houdbaar en vloeibaar te houden.

Door het ontbreken van vluchtige organische stoffen (VOS), is de verwerking van deze verf gezonder voor de producent, schilder en opdrachtgever, aldus RAW Paints.

Volgens de jury kan RAW Paints met haar verfpoeders verandering aanbrengen in de huidige verfindustrie. ​​​​​​​


Duurzame Dinsdag vindt jaarlijks op de eerste dinsdag van september plaats en is een initiaief van het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, in samenwerking met een aantal partnerorganisaties.

Duurzame ideeën en initiatieven krijgen op deze dag een podium in politiek Den Haag. Het kabinet neemt dan de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van onze samenleving. De meest duurzame, innoverende en onderscheidende inzendingen worden met een prijs bekroond en moeten voor een extra impuls zorgen.Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Strijd nog onbeslist na eerste aflevering SP&M-Challenge

Inspectie SZW deelt onterechte en te hoge boetes uit

Trump: grensmuur moet zwart

OnderhoudNL biedt ‘Wij werken coronaproof!’-pakket

Engels servicepunt van Onlineverf.nl


Naar archief >