Actueel

Een ‘feestje voor de schilder’. Dat moet de praktijkdag van Linova deze vrijdag worden. Als het aan de Zutphense verf- en bladgoudhandel zelf ligt tenminste.

Onder andere verschillende decoratieve technieken worden deze dag gedemonstreerd. Denk aan hout- en marmerimitaties, letterzetten, vergulden, sjabloneerwerk, patineren, speciale effecten en nog veel meer. De Franse decoratieschilder Julien Gautier presenteert zijn boek ‘Art of Decorative Painting’.

De praktijkdag van Linova stond vorig jaar in het teken van duurzaam schilderen. Zeventig bedrijven gaven destijds acte de présence. De editie van 2019 kent een soortgelijke invulling, met onder meer leveranciers en vakmensen die demo’s geven.

Deelname is gratis en kan zowel ’s ochtends (9.30-12.30 uur) als ’s middags (14.00-17.00 uur). Meer informatie en aanmelden kan op deze website. Als aanvulling op de praktijkgeven, geven Gautier, Gert Jan Nijsse en Friederike Schulz masterclasses decoratieve technieken op zaterdag 11 en zondag 12 mei. Hiervoor geldt wel een entreeprijs, zie Linova Masterclasses Decoratieve Technieken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.