Actueel

PPG: lagere omzet tweede kwartaal

PPG uit Pittsburgh, eigenaar van onder meer Sigma, Veveo en Histor, heeft het tweede kwartaal afgesloten met een lagere omzet.

Hoewel het bedrijf zijn verven tegen hogere prijzen wist te verkopen, bleef er minder over omdat wisselkoersen de opbrengsten drukten. Ook had PPG last van een zwakke vraag naar coatings voor de industrie en autobranche.

De totale opbrengst van PPG in het tweede kwartaal van 2019 bedroeg vier miljard dollar, een daling van drie procent op jaarbasis. Zouden de wisselkoersen gelijk zijn gebleven, dan was de omzet juist met één procent gestegen.

Uiteindelijk hield het Amerikaanse verfconcern 270 miljoen dollar over. Dit was in dezelfde periode vorig jaar 371 miljoen dollar. De winstdaling zou te maken hebben met reorganisatiekosten. Een kostenbesparingsprogramma loopt op schema, stelt PPG. Het bedrijf verwacht dat de vraag vanuit de industrie in het derde kwartaal laag blijft, maar handhaaft zijn prognoses voor dit boekjaar.

PPG’s topman Michael McGarry kampt niettemin met een imagoprobleem, schrijft het FD. Nadat hij in 2017 tevergeefs probeerde het Nederlandse AkzoNobel over te nemen, kreeg hij vorig jaar te maken met een boekhoudschandaal. Zijn boekhouder bleek de bedrijfscijfers over 2016 en 2017 te gunstig te hebben voorgesteld. Daarop daalde de koers van PPG met vijf procent.

Bronnen: Finanzen.nl, Paintsquare.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.