Ga naar hoofdinhoud

PPG investeert miljoenen in poedercoatings


PPG pompt elf miljoen dollar in zijn Mexicaanse poedercoatingsdivisie, gelegen in San Juan del Rio. De financiële injectie moet de productiecapaciteit van deze locatie verdubbelen.

De uitbreiding zal naar verwachting medio 2023 zijn afgerond en de fabriek in staat stellen te voldoen aan de verwachte vraag naar poedercoatings in Mexico. Het project omvat de installatie van nieuwe productielijnen, optimalisatie van bestaande apparatuur en verbeterde toepassingsmogelijkheden. Ook gaat PPG in Mexico zelf poedercoatings maken die tot nu toe uit de VS worden geïmporteerd.

Poedercoatings heten duurzaam te zijn en weinig zogeheten vluchtige organische stoffen (VOS) uit te stoten. Dat past in de ambitie van PPG om tegen 2025 veertig procent van de omzet te halen uit producten en processen die de aarde zo min mogelijk schaden.

Eerder dit jaar namen de Amerikanen, in Nederland vooral bekend van het merk Sigma, Arsonsisi’s poedercoatingsproductiebedrijf over. In 2020 kocht PPG Alpha Coating Technologies, een fabrikant van poedercoatings voor lichte industriële toepassingen en warmtegevoelige substraten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Verfvlek van PPG-stakingen spreidt zich uit

PPG breidt uit in Brazilië

AkzoNobel levert poederverf voor ‘Lego-hotel’ in Dubai

Bijeenkomst over gevolgen EU-restricties voor verf

PPG-mensen kalefateren wijkcentrum op


Naar archief >