Actueel

Verfgigant PPG heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met DNV GL, een certificatie en adviesbureau voor de maritieme sector. Dat bedrijf volgt met sensoren en andere meetmethodes 1900 schepen wereldwijd real-time.

Het beter laten presteren van schepen is de gouden graal in de de maritieme wereld. Naar schatting is 10 procent van de kosten van zeeschepen te wijten aan sub-optimale prestaties van de scheepsromp en de scheepsschroeven. Dat zou neerkomen op 30 miljard dollar per jaar. Coatings die de rompen gladder en de schroeven effectiever weten te maken zijn dus zeer welkom.

DNV GL heeft een systeem, Fleet Performance Management Platform ECO Insight geheten, waarbij allerlei omstandigheden van schepen gemeten worden, waaronder de bevrachting, het weer, het gedrag van de rom, het brandstofverbruik en de motorprestaties.

PPG wil de data van DNVGL gaan gebruiken om (nog) betere coatings te ontwikkelen. Op de foto:  Tom Molenda, Global Director Marine Coatings bij PPG en  George Dimopoulos, hoofd R&D en advies DNV GL Griekenland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.