Ga naar hoofdinhoud

Potkwast 14: ‘Je hebt niks aan jaknikkers’


Ze hadden elkaar nog nooit live gezien. Laat staan de hand geschud. Laat staan de degens verbaal gekruist. Daarom schuiven Nederlander Ernst de Nobel en Vlaming Timmy Bours samen aan in deze Potkwast. Want hun ideaal is eender: minder vervuilend zijn als verfbranche. Daar geven ze beiden op hun eigen (creatieve) manier vorm aan.

Ernst de Nobel (links) geeft tekst en uitleg aan presentator René Vorderman en – tegenover hem – Timmy Bours.

Zo heeft De Nobel al enige jaren het platform Schildersvannu, dat tot doel heeft de ‘verfplas verder te verduurzamen’ en gezien kan worden als kennisbank voor duurzaam schilderwerk. In die hoedanigheid wordt de Hagenaar ook ingeschakeld door OnderhoudNL, om binnen deze brancheorganisatie een soort groene luis in de pels te zijn. Daarnaast bestiert hij groothandel en webshop Ecocoatings.

Bours op zijn beurt maakt furore met zijn concept Clean Water Global, waarmee hij verfspoelwater zuivert. Zodanig grondig, dat zijn forellen erin kunnen zwemmen. ‘De inzichten die wij hebben, delen we graag met onze medebroeders en -zusters’. Kom maar door, Timmy Bours. Ondertussen huldigt De Nobel – vorig jaar nog een van onze Kleurmakers – een kritische houding. ‘Je hebt niks aan jaknikkers. We moeten elkaar scherp houden. De enige manier om dat te doen is elkaar aan te spreken en het gesprek aan te gaan.’

Precies dat doet dit bevlogen tweetal in de nieuwste Potkwast:

Ook het hondje van Timmy Bours schoof aan in het nieuwscafé (foto’s: Wouter Mooij).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Masters of Maintenance verhuist naar Houten

Potkwast 16: ‘Oprechte aandacht blijft het toverwoord’

Afbouw Vakdagen mikt óók op schilders

Potkwast 15: Liefde voor de witte broek bijbrengen

Potkwast 13: Pionieren met elektrische fietsen


Naar archief >