Ga naar hoofdinhoud

Potkwast 11: Informeel leren bij de Studieclub


Een plek om informeel te leren. Zo profileren voorzitter Erwin Brouwer en penningmeester Mark Hulsen de Studieclub Schilders graag. Ze schuiven aan in de elfde aflevering van De Potkwast, om te vertellen wat de Studieclub kan toevoegen aan je vakmanschap.

Nieuwsgierigen bekijken vakwedstrijd-panelen in Nijkerk, november 2022.

Volgens Hulsen gaat het ‘momenteel best goed’ met de Studieclub Schilders. Alhoewel: ‘We zien dat er regionaal wat clubs aan het afnemen zijn. In totaal zijn er nu tien clubs in Nederland. We hebben twee moeilijke coronajaren achter de rug. Daarna weer opstarten, was een hele lastige.’

Jelle Zijlstra

De afdeling in Friesland kreeg daarbij vorig najaar ook nog het overlijden van kartrekker Jelle Zijlstra te verstouwen. ‘Als zo iemand wegvalt, ligt zo’n vereniging feitelijk stil.’ Zijlstra werd bijna een jaar geleden nog uitgebreid geïnterviewd door Broer Feenstra van Eisma’s Schildersblad in de podcast Kleurmakers.

Een doel van Erwin Brouwer, die ruim twee jaar geleden aantrad als voorzitter van de landelijke Studieclub Schilders, was meer jongeren trekken. Dat blijft nog steeds een uitdaging. Maar wel eentje waar een nieuwe voorzitter zich mee bezig mag houden, want Brouwer stopt ermee. Daarvan maakten wij half december melding. De opnames voor deze Potkwast, hieronder te beluisteren, waren toen al geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Nimeto gastheer Landelijke Schildersdag in november

Hulsen beoogd nieuwe topman bij OnderhoudNL

Potkwast 16: ‘Oprechte aandacht blijft het toverwoord’

Joni Hendrix krijgt de leiding over vijf Schildersvakopleidingen

Zoektocht naar ‘nieuwe Erwin Brouwer’ duurt voort


Naar archief >