Platform voor Apeldoornse monumenteigenaren • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Platform voor Apeldoornse monumenteigenaren


De gemeente Apeldoorn (afdeling Cultuurhistorie) en de Stichting Apeldoorn Monumenten (SAM-Erfgoed) hebben een Platform voor Monumenteigenaren opgericht. Doel: alle eigenaren van ‘beschermde panden’ in de gemeente Apeldoorn ondersteunen bij de instandhouding, restauratie en verduurzaming van hun pand.

Onder ‘beschermde panden’ vallen rijks- en gemeentelijke monumenten, erkende karakteristieke, erkende beeldbepalende en overige panden binnen een beschermd stads of dorpsgezicht. Lid worden van het platform is gratis.

Het Platform wil contact tussen monumenteneigenaren faciliteren, informatieavonden organiseren en cursussen aanbieden. Volgens beide partijen is hun initiatief uniek in Nederland.

Voor dit najaar (september/oktober) zijn 6 cursusavonden gepland over onderhoud en verduurzaming van monumenten en onderhoudssubsidies. Zo staat op 29 september de cursus ‘Schilderwerk en historisch vensterglas’ gepland.


Leden van het Platform kunnen tegen een kleine vergoeding deelnemen aan deze cursussen, die worden verzorgd in samenwerking met de Monumentenwacht, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, het Restauratiefonds en het Gelders Genootschap.Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


RLT Z brengt kwastenkoker Van Dam’s in beeld

Finalisten Beste Leerbedrijf én Leermeester bekend

Prijs RAW Paints op Duurzame Dinsdag

Baan als schilder lonkt voor acht werkzoekenden

AGC sluit floatglasoven door coronacrisis


Naar archief >