Ga naar hoofdinhoud

Pieter van Vollenhoven bij landelijke opening Open Monumentendag


Prof. mr. Pieter van Vollenhoven is vrijdagavond 8 september in Zwolle aanwezig bij een deel van het landelijke openingsprogramma van de Open Monumentendag 2023.

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven (foto: Open Monumentendag)

Het thema van de 37-ste editie van Vriendenloterij Open Monumentendag is ‘Levend Erfgoed’. Tijdens het weekend van 9 en 10 september openen in heel Nederland ruim vijfduizend monumenten gratis hun deuren voor publiek.

‘Levend erfgoed’ omvat onder andere culturele gebruiken, tradities en ambachtelijke vaardigheden die mensen van huis uit hebben meegekregen en die zij op hun beurt weer willen doorgeven aan volgende generaties.

Publieksopening op Grote Kerkplein

Professor Van Vollenhoven is aanwezig bij het programma in de Schepenzaal van het oude stadhuis van Zwolle en zal ook een toespraak houden. Aansluitend vindt op het Grote Kerkplein de publieksopening plaats met live optredens van onder meer rappers, vertellers van het Zwols Vertellersgilde en acrobaten.

Stichting Nederland Monumentenland organiseert Open Monumentendag elk jaar in het tweede weekend van september. Samen met ruim driehonderd lokale comités en landelijk 18.000 vrijwilligers wil de organisatie Nederlands cultureel erfgoed toegankelijk maken en de publieke belangstelling voor monumenten en het draagvlak voor het behoud van monumenten vergroten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Subsidie voor Zuid-Hollandse erfgoedprojecten

Open Monumentendag trekt recordaantal bezoekers

Video | Op de MONUMENT-beurs in Den Bosch

Registratie voorjaarsbeurzen open

Ambitieus Dirckx behaalt ERM-certificaat


Naar archief >