Pensioenfonds biedt uitstel van betaling • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Pensioenfonds biedt uitstel van betaling


Het verplichte pensioenfonds voor de schildersbranche, BPF Schilders, heeft een tijdelijke betalingsregeling ingesteld in verband met de crisis. Dat meldt ondernemersorganisatie OnderhoudNL. De betaling kan worden uitgesteld tot 1 juni.

Dat zou een klein beetje kunnen helpen voor schildersbedrijven die op dit moment door de coronacrisis met een cashflow-probleem zitten. Wie uitstel van betaling wil aanvragen kan dat per mail aanvragen bij het BPF Schilders, meldt OnderhoudNL. Er wordt dan een betalingsregeling afgesproken, want de premie moet uiteindelijk wel worden afgedragen. Op de website van BPF Schilders wordt deze tijdelijke crisismaatregel nog niet vermeld.

Verder wijst OnderhoudNL op de mogelijkheid om het pensioenkeuzeloon te verlagen. Wie een pensioenopbouw heeft die boven het vereiste minimum ligt kan die opbouw elk jaar verlagen (of verhogen). Dat kan dit jaar tot 1 juli, het BPF berekent dan de afdracht met terugwerkende kracht vanaf januari 2020. Het bijstellen van het pensioenkeuzeloon kan via de persoonlijke inlog op de BPF website.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Tevredenheid over pensioenfonds gestegen

Zelfstandigen Bouw wil af van verplicht schilderspensioen

Zelfstandigen Bouw daagt Pensioenfonds en Staat

Pensioenfonds denkt aan ontheffing zzp-schilders

‘Schilder-zzp’er ontduikt pensioenplicht’


Naar archief >