Ga naar hoofdinhoud

PearlPaint Group neemt NelfKoopmans over


Verffabriek NelfKoopmans is overgenomen door PearlPaint Group uit Lelystad. Paul Dokter blijft als adviseur werkzaam bij het bedrijf in Marrum.

“Ik ben ontzettend trots op onze professionele onderneming met haar rijke historie. Het is tijd voor een nieuwe stap, waarbij we als zelfstandige onderneming binnen een groter geheel blijven opereren”, legt Dokter uit.

“Onze klanten en gebruikers kunnen profiteren van de nieuwe koers die we samen met onze krachtige partner inzetten. Ik ben ervan overtuigd dat we samen met PearlPaint Group een mooie toekomst tegemoet gaan.”

Volgens CEO Jan-Willem de Graaff van PearlPaint Group voegt zijn bedrijf met de overname een succesvolle verfonderneming toe aan de groep: “Beide ondernemingen voeren een portfolio van gerenommeerde en complementaire merken.”

“Ik ben ervan overtuigd dat klanten en gebruikers optimaal profiteren van deze strategische overeenkomst. Wij informeren hen op korte termijn hierover.” Marktlink vestiging Drachten heeft de transactie begeleid.

Met zijn ondernemerschap, kennis en ervaring gaat aandeelhouder Dokter zich voortaan als adviseur focussen op de groei van de merken van NelfKoopmans en zijn bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van PearlPaint Group.

NelfKoopmans wil in de komende tijd verbreding en verdieping van het productaanbod, intensivering van de productontwikkeling en een verdere professionaliseringsslag van de dienstverlening.

NelfKoopmans heeft een rijke historie die begint in 1916 als de Nederlandsche Elektrische Lakfabriek (N.E.L.F.). Het is één van de eerste Nederlandse verffabrikanten die elektriciteit gebruikt om verf te produceren. Inmiddels produceert NelfKoopmans volledig klimaatneutraal in de fabriek in Marrum.

De verffabriek in Marrum

PearlPaint Group uit Lelystad ontwikkelt, produceert en levert vloei- en kneedbare merkproducten voor herstellen, beschermen, onderhouden en reinigen. Alle producten zijn ontwikkeld voor specifieke toepassingen in de woon- en werkomgeving, de bouw en de industrie.

PearlPaint Group is onderdeel van Citadel Enterprises, een groep ondernemingen actief in techniek en industrie. Met werkmaatschappijen Lasaulec, Stertil Group, Stedall Vehicle Components en PearlPaint Group produceert en levert Citadel Enterprises onder meer dock- en liftproducten, gereedschappen, voertuigcomponenten, mro-artikelen, persoonlijke beschermingsmiddelen, coatings en reinigers, inclusief alle bijbehorende service en diensten.

Citadel Enterprises is onderdeel van Kroymans Holding, ook bekend door haar automotive activiteiten (dealerschappen Ferrari, Aston Martin, Jaguar Land Rover en Karma) en Kroymans Financial Services (leasing en insurance).

Paul Dokter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


De Jongh Waardenburg wint Nationale SchildersVakprijs

Snijder Schilderwerken is nu ERM-gecertificeerd

TNO onderzoekt impact van zwart geschilderde wiek

Publieksprijs NSVP stevent af op fotofinish

FD Gazelle Award voor Mavro International


Naar archief >