Actueel

Opvallend gevelontwerp met gevelisolatie

1

In het Duitse Elmshorn is een bijzonder gevelontwerp gemaakt met gevelisolatie: een combinatie van pleisterwerk, glasmozaiëk en steenstrips. Caparol was nauw bij de totstandkoming betrokken.

De toestand van een woonwijk uit de jaren 1970 liet veel te wensen over: de gevels waren verweerd en wat betreft isolatie niet meer up-to-date.

Bovendien kon de status van sociale woningbouw alleen behouden blijven als de huizen op het vlak van energiezuinigheid gemoderniseerd zouden worden. Voldoende reden voor actie. 

Woningcorporatie Adlershorst liet de gebouwen binnen acht maanden moderniseren. De nadruk lag daarbij op hoogwaardige gevelisolatie en een representatief, aansprekend karakter van de gevels.

Na het aanbrengen van de gevelisolatie met polystyreen, werd de basis gelegd voor een ongebruikelijk gevelontwerp met verschillende materialen. Hans-Jürgen Rath GmbH Malereibetrieb uit Schenefeld voerde het project uit.

“We gebruikten niet alleen gevelverf, maar ook moderne Meldorfer steenstrips en glasmozaïek”, aldus Pasquale De Gennaro van de Caparol FarbDesignStudio (kleurenstudio).

De antracietkleurige steenstrips die zijn toegepast voor de sokkel en de entree, geven het gebouw een herkenbare structuur en creëren een chique contrast met de crèmekleurige gevels. Het rode, gele, blauwe, witte en groene glasmozaïek dat tussen de ramen en bij de entree wordt gebruikt, voegt levendige accenten toe aan het gebouw zonder te overheersen. De woningen zijn daarmee een echte blikvanger geworden.

Foto‘s: Caparol Farben Lacke Bautenschutz/Foto Penz, Bremen

Bron: Caparol 

1 reactie op “Opvallend gevelontwerp met gevelisolatie

  1. harry schreef:

    Ziet er mooi uit lekker fris leuk bedacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.