Ga naar hoofdinhoud

Opnieuw winst voor ACG-tjes in zinderende finale


Weigerende apparaten, tape dat met geen mogelijkheid blijft plakken, cruciale keuzes voor behandelmethodes... de finale van de SchildersVAK Challenge blijft spannend tot de einduitslag. Winnaars zijn Jurgen de Jong en Will Trum, die ook vorig jaar zegevierden.

De Jong (links op de foto) sprak meteen na de prijsuitreiking zijn respect uit voor het team waartegen de ACG-tjes de finale speelden, Team Jeroen Hulsen: ‘Ze waren heel goed, heel sterk, mijn complimenten aan de tegenstanders.’
De finale werd georganiseerd in de Schildersvakopleiding Geldermalsen waar maar liefst vier verschillende spellen de scherprechter moesten zijn tussen de twee teams die in drie voorafgaande afleveringen drie andere teams verslagen hadden.

Regels aanpassen, eerlijke punten


Tijdens de finale deden zich verschillende onverwachte gebeurtenissen voor, waaronder het vastlopen van een tacker die een belangrijke rol speelde bij een wedstrijd in het snelste en beste ruiten plaatsen, kitten en van glaslatten voorzien. De vakjury moest op verschillende momenten de regels wat aanpassen om het spelverloop eerlijk te laten plaatsvinden en vooral de punten rechtvaardig toe te kennen.

Geweldig kijkspektakel

In de finaleronde moest verder kleurgemengd worden en ingeschilderd, een sticker geplakt, geschilderd en verwijderd, een plafond gespoten en twee metalen objecten voorbehandeld en gespoten worden. Dit alles onder grote tijdsdruk en ook nog eens voor het oog van de camera en regelmatig met een microfoon onder de neus. Het levert een geweldig kijkspektakel op. De finale en alle afleveringen zijn te zien op SchildersVAKTV. Op de site www.schildersvakchallenge.nl is een duidelijk overzicht van alle afleveringen.

KLIK HIER OM OP DE PAGINA VAN WWW.SCHILDERSVAKCHALLENGE TE KOMEN

De Jong en Trump werken voor schildersbedrijf ACG dat dit jaar de Nationale SchildersVakprijs in de categorie nieuwbouw-/onderhoudsschilderwerk won met het project A Brand New Day, waar beide schilders ook aan hebben meegeschilderd en -behangen.

Bekijk de finale van de SchildersVAK Challenge 2021 hier op YouTube:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Video | Challenge nadert ontknoping

Volgende week aflevering 2 van de SchildersVAK Challenge, wie valt af?

Vanavond aflevering 1 SchildersVAK Challenge

Moderne én klassieke technieken beslissen finale SP&M Challenge


Naar archief >