Actueel

De opleiding was binnen een paar dagen na opening van de inschrijving gevuld: Technisch Adviseren Vastgoed, aan het het Nimeto in Utrecht. De opleiding is bedoeld voor middenkaderfunctionarissen van corporaties en onderhoudsbedrijven.

Op de foto staan de negentien studenten (met links gastdocent Hans Herfkens en links achteraan Nimeto-onderwijsontwikkelaar Marcel van der Borden). De opleiding, die een jaar duurt en uit twaalf lessen en veel thuisopdrachten bestaat, levert bij voldoende resultaat een door het ministerie erkend certificaat op. In de opleiding leren de cursisten met elkaar na te denken over heel concrete vastgoedprojecten, waar niet alleen gevelschilderwerk aan de orde is, maar ook ambitieuze (klimaat-) doelstellingen leven bij de opdrachtgevers.

SchildersVAKTV maakte in samenwerking met Nimeto en het Samenwerkingsverband Excellent Vastgoedonderhoud een serie van tien korte video’s die opzet van de lessen volgen. We volgen een opdrachtgever (gespeeld door Remco Roozenboom en Edwin Zijtveld van GroenWest) en een opdrachtnemer (Hennette Boon-Evers, van Weijman Vastgoedonderhoud) in hun proces om van een uitvraag te komen tot een concreet plan van aanpak. De video’s, die horen bij het lesmateriaal van de opleiding, verschijnen vanaf vandaag om de twee weken op SchildersVAKTV. Hier onder deel 1: De Uitdaging.:

De bedoeling van de cursus wordt uitgelegd in deze korte film, die werd ingezet om deelnemers te werven:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.