Actueel

Open dag jubilerende Drachtster Glashandel

1

De Drachtster Glashandel viert op zaterdag 19 mei haar 25-jarig bestaan. Dit jubileum wordt gevierd met een open dag.

Alle klanten, leveranciers en andere geïnteresseerden kunnen op 19 mei van 15.30 tot 22.00 uur een kijkje nemen in het bedrijfspand aan de Fok in Drachten. De gasten worden ontvangen met hapjes, drankjes en muziek. Er zijn stands aanwezig van de verschillende leveranciers uit de glaswereld.

In 1992 begonnen de gebroeders Egbert en Arjan van Reenen de Drachtster Glashandel, op het industrieterrein de Haven in Drachten. Nu 25 jaar later, nog steeds op dezelfde locatie, is het bedrijf uitgegroeid tot een groothandel die niet alleen glas verkoopt, maar het ook bewerkt, plaatst en monteert. Begonnen in de noordelijke provincies, maar inmiddels ook actief in de rest van Nederland.

Daarnaast werkt het bedrijf mee aan diverse renovatie- en nieuwbouwprojecten, momenteel in Eastermar, Groningen en Heerenveen. Drachtster Glashandel is aangesloten bij Vlakglas Recycling Nederland voor de inzameling van vlakglasafval. Ook papier, bedrijfs- en beglazingskitafval worden afgevoerd voor recycling. Verder maakt het bedrijf gebruik van nieuwe bedrijfswagens die minder CO2 uitstoten.

Op de open dag zullen verschillende glassoorten worden getoond, evenals de bewerking ervan. Zo beschikt de Drachtster over een snijstraat met twee computergestuurde snijtafels.

1 reactie op “Open dag jubilerende Drachtster Glashandel

  1. jan Reinders schreef:

    alvast van harte gefeliciteerd
    Jan Reinders ex Pilkington Steenwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *