Actueel

Online tool voor akoestische beglazing

De Amerikaanse firma Eastman brengt een online berekeningstool voor akoestische beglazing op de markt. Hiermee kunnen architecten en glasspecialisten een ​​verscheidenheid aan beglazingscomponenten en technologieën met elkaar vergelijken en zo de meest optimale beglazingsconfiguraties bepalen die voldoen aan specifieke doelstellingen voor akoestische prestaties.

Het gebruik van grote glasplaten in (fassades van) gebouwen is momenteel erg populair. Deze toepassing verhoogt, volgens Eastman, echter ook de overdracht van geluid, vooral in dichtbevolkte stedelijke omgevingen.

“Het is moeilijk om te kunnen bepalen welke oplossing voor akoestische beglazing het best voldoet aan de behoeften van een project – vooral omdat elk project anders is”, zegt Kevin Moens, commercieel directeur, architectuur. “Daarom hebben we nu de Saflex SoundPro-calculator ontwikkeld. Het is een eenvoudig te gebruiken programma dat snel mogelijke akoestische oplossingen voor een project identificeert. ”

Saflex SoundPro biedt twee mogelijkheden om berekeningen te genereren. De eerste, de Product Selector-modus, vereist dat gebruikers akoestische prestatiedoelen invoeren met behulp van wereldwijde normen van Sound Transmission Class (STC), Outside Inside Transmission Class (OITC) en Reduction Index (Rw). SoundPro identificeert vervolgens de akoestische beglazingsoplossingen die aan deze specificaties voldoen.

De tweede modus is de Glazing Configurator, die schattingen biedt voor op maat ontworpen beglazingssystemen. Gebruikers hebben een aantal variabelen waarmee rekening moet worden gehouden, waaronder het type akoestische tussenlaag, glasdikte, luchtruimte, soorten geïsoleerd glas en ontwerpstrategieën. Zodra een berekening is voltooid, hebben gebruikers de mogelijkheid om deze selecties te verfijnen en vervolgens een gedetailleerd rapport te ontvangen met onder meer akoestische beoordelingen, testdetails, een diagram voor geluidsoverdrachtverlies, configuratie-informatie voor beglazing en meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.