Actueel

Onderzoek naar enkel glas

Vlakglas Recycling Nederland (VRN) start een onderzoek om een compleet beeld te krijgen van welke vlakglassoort er in 2016 is geïmporteerd. Deze informatie heeft VRN nodig om in de toekomst aan Europese en Nederlandse doelstellingen op het gebied van afvalbeheer te blijven voldoen.

VRN heeft onderzoeksbureau in de bouw USP Marketing Consultancy daarom gevraagd een onderzoek uit te voeren naar de grootte van de Nederlandse markt van enkel glas. Die informatie heeft VRN nodig om in de toekomst aan Europese en Nederlandse doelstellingen op het gebied van afvalbeheer te blijven voldoen, en in het kader van de circulaire economie en het Grondstoffenakkoord.

Periodiek ontvangt VRN al wel gegevens over de geproduceerde en geïmporteerde vierkante meters isolatieglas via de recyclingbijdrage. De vlakglasinzameling wordt geregistreerd in kilo’s en heeft betrekking op alle soorten vlakglas. Met deze gegevens kan echter niet worden beoordeeld of al het vlakglas dat op de Nederlandse markt komt en uiteindelijk afval wordt ook daadwerkelijk gerecycled wordt.

Het Rijksbrede programma ‘Nederland Circulair in 2050’ geeft richting aan wat we moeten doen om zuiniger en slimmer met onze grondstoffen, producten en diensten om te gaan en zo de ambitie van het kabinet – Nederland circulair in 2050 – te behalen. Hiervoor is een Grondstoffenakkoord gesloten dat VRN mede heeft ondertekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.