Ga naar hoofdinhoud

Ondernemersdag OnderhoudNL trekt ruim 300 belangstellenden


Er moesten stoelen worden bijgezet: ook de organisatie zelf leek verrast door de belangstelling voor de Ondernemersdag van OnderhoudNL. Die trok woensdag ruim driehonderd leden van de branchevereniging naar de Rijtuigenloods in Amersfoort. Het was de eerste keer sinds november 2019 dat zij weer een dergelijke ‘clubdag’ met genodigden beleefden.

Voor de ingang mochten de ondernemers een bedankfilmpje opnemen voor de medewerkers die zich loyaal hebben getoond in de coronatijd. Binnen stonden onderwerpen als familiebedrijven, generatiemanagement, employer branding en exoskeletten op de agenda. Er waren gastcolleges van Dirk Harm Eijssen (oprichter van Gwynt), die onderzoek heeft gedaan onder tweehonderd familiebedrijven, en de directeur-eigenaren van de familiebedrijven Boels Rental (Pierre Boels) en Van Mossel (Eric Berkhof). Alles draait om strategie, maar je moet het onderbuikgevoel bij het ondernemen ook niet negeren, was een belangrijke les.

Maurits Jansen, eigenaar van Mulder Vastgoedonderhoud, bedankt zijn personeel in een filmpje. Alle ondernemers konden daar bij de ingang gebruik van maken.

Ook de schilders- en onderhoudsbranche kent de nodige familiebedrijven. OnderhoudNL-directeur Okke Spruijt zei over dit soort ondernemingen: “Familiebedrijven zijn goed voor 2,6 miljoen banen in Nederland, voor vijftig procent van het bruto binnenlands product en voor dertig procent van alle banen. Het zijn stabiele werkgevers. Bovendien is 95 procent van de familiebedrijven een geaccrediteerd leerbedrijf.”

Voorzitter Henk den Boer vertelt wat de prioriteiten zijn van OnderhoudNL 3.0 de komende jaren en legt uit waar de letters KOKA voor staan: Klimaat, Ontwikkeling, Ketensamenwerking en Arbeidsverhoudingen. “Hoe gaan we om met elkaar.”

In wagons in de Rijtuigenloods werden een digitale uitgave van de Loopbaanontwikkeling in de sector gepresenteerd en de nieuwe toolboxen op het internetplatform van ‘Mijn vak, mijn ontwikkeling’. OnderhoudNL tekende ook nog een partnerovereenkomst met Van Mossel.

Sterke en zwakke kanten van het familiebedrijf worden onder de loep genomen; OnderhoudNL-directeur Okke Spruijt leidt het thema in.

Later deze maand volgen in de SchildersVakkrant en Eisma’s Schildersblad een uitgebreide terugblik op de Ondernemersdag van OnderhoudNL. Hieronder een korte foto-impressie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


OnderhoudNL trekt fel van leer tegen vakbonden

Tweede mbo-opleiding Glaszetter met elf deelnemers

Webinar over duurzame inzetbaarheid personeel

Masters of Maintenance verhuist naar Houten

Genomineerden Beste Leerbedrijf 2023 bekend


Naar archief >