Actueel

OnderhoudNL wil ‘MR voor de branche’

5
Henk den Boer verspreidt het nieuws.

Medewerkers in de schilderssector krijgen een onafhankelijk platform dat vooral via digitale kanalen de wensen, verlangens en meningen van schilders gaat ‘ophalen’. Dat maakte OnderhoudNL-voorzitter Henk den Boer bekend op het Ondernemerscongres van de werkgeversorganisatie.

OnderhoudNL heeft het platform opgericht en gefinancierd, maar neemt geen zitting in het bestuur of de raad van toezicht. De reden voor het oprichten van het platform? Den Boer: ‘De vakbonden krijgen steeds minder leden en hebben steeds minder invloed in onze branche. En ze vertegenwoordigen overwegend een oudere generatie schilders. Wij willen weten wat er onder de huidige schilders leeft, wat hen bezighoudt, hoe wij als bedrijven verbeteringen kunnen doorvoeren, zodat we met zijn allen nog aangenamer in de bedrijfstak kunnen werken.’

Daarnaast wijst Den Boer op onvrede die zomaar, onvermoed, de kop zou kunnen opsteken. ‘De gele hesjes zijn wat dat betreft een schrikbeeld: ongeorganiseerde mensen die via social media opeens een krachtige protestbeweging organiseren, zonder dat er duidelijke eisen zijn.’

OnderhoudNL gaat voor dit platform een vereniging oprichten, die een bestuur zal hebben en een raad van bestuur. Het platform moet als een soort medezeggenschapsraad gaan functioneren, maar dan niet van een bedrijf, maar van de hele branche. Den Boer: ‘We gaan de bestaande vakbonden vragen zitting te nemen in die raad van bestuur. Met de LBV hebben we er al gesprekken over gevoerd, ook FNV en CNV willen we vragen. Wat voor ons hierbij ook een grote rol speelt is representativiteit; we willen graag dat afspraken die we met dit platform maken voor alle bedrijven en medewerkers gelden. Niet alleen voor OnderhoudNL-leden.’

OnderhoudNL had op zijn congres een hoek ingericht waar jonge schilders hun kunsten toonden. Een van hen, Veronica Natzijl, wordt hier geïnterviewd door OnderhoudNL-directeur Okke Spruijt. FOTO’S: JMS

5 reacties op “OnderhoudNL wil ‘MR voor de branche’

 1. Kwadro schreef:

  Ja, wordt weer een ”sexy” beroep meneer Den Boer!
  Schilders hebben helemaal geen werkgevers platform nodig, die kunnen lid worden van de bonden waar u geen zaken mee wilt doen.
  Geef de schilders weer een fatsoenlijke CAO en geef de beginnende schilder weer een knap loon. Draai alle verslechteringen weer terug om mee te beginnen.
  En die overwegende oudere schilder waar u over heen walst , die is trots op zijn lidmaatschap van de FNV en de CNV.
  Die hebben al tientallen jaren gezorgd voor een knappe CAO, jammer dat de jeugd dat niet beseft. Goed idee trouwens: Gele hesjes organiseren via social media!
  Een prachtig schrikbewind van mensen die maar dan met witte hesjes met de naam van de reguliere bonden erop opeens een krachtige protestbeweging organiseren, met hele duidelijke eisen namelijk een hele goede schilders CAO!
  Word het in ieder geval weer wat aangenamer in de bouw!

 2. Silvester schreef:

  Jonge ondernemers willen nergens meer bij horen of ergens lid van worden. Zeker niet van clubs als OnderhoudNL of iets dergelijks. Oude economie. Voegt niets toe. Wanhoopspoging van meneer Den Boer die ook graag nog even de moderne jongen uit wil hangen.

 3. Bas schreef:

  Een goed idee van OnderhoudNL en ook al ben ik nieuwsgierig naar de vorm, ben ik ervan overtuigd dat er heel veel aankomende en werkende schilders zijn die wel goede ideeen hebben die gehoord mogen worden.
  Veel zal echter afhangen van de samenwerking en de communicatievaardigheden van allereerst de Raad van Bestuur en daarna die van het Dagelijks Bestuur maar het idee verdient alle medewerking.

 4. Kwadro schreef:

  Zit je op kantoor of ben je schilder Bas?

 5. Vlakveredelingstechnicus schreef:

  Hoe durven jullie MR voor jullie naam zo titel moet verdient worden maar dat verdient onderhoud.nl zeker niet die de hele sector na de klote helpt en totaal geen belang hebt voor de sector alleen de eigen portemonnee goed vullen met die fake bond LBV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.