OnderhoudNL-webinar over gevaarlijke stoffen • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

OnderhoudNL-webinar over gevaarlijke stoffen


OnderhoudNL zendt op woensdag 20 mei een webinar uit over de ‘do’s’ en ‘don’ts’ van gevaarlijke stoffen. Wat zijn gevaarlijke stoffen, hoe herken ik ze aan de hand van symbolen, H-, en P- zinnen, met welke regelgeving heb ik te maken als onderhoudsbedrijf en hoe ga ik praktisch en veilig om met de gevaren?

Met name schilders, maar ook andere onderhoudsvakspecialisten werken vaak met producten en materialen die de gezondheid kunnen schaden. Voorbeelden daarvan zijn aromatische koolwaterstoffen, isocyanaten, amine’s en amide’s, chroom6 of loodwit.

Bedrijven besteden hier, als het goed is, aandacht aan in hun RI&E, en zorgen dat zij hun plicht nakomen om werknemers te wijzen op de risico’s van bepaalde producten en instructies te geven over de manier waarop ze deze producten moeten verwerken, stelt OnderhoudNL.

In het webinar spreekt Floris Visser van OnderhoudNL, met Huib Arts (arbeidshygiënist en veiligheidskundige) over wat gevaarlijke stoffen zijn, waar je ze tegenkomt in de onderhoudssector en met welke regelgeving je rekening dient te houden.

Ook praktische zaken komende aan de orde zoals: wat te doen met restjes verf, hoe houdt je de bedrijfsbus schoon et cetera.

Gevaarlijke-stoffen_1024x606

Aanmelden voor de webinar kan hier.


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Duivens bedrijf komt met opblaasbaar tussenscherm

CO2-footprint in Wijzonol Levensduurverwachting Tool

SchildersVAKTV bij jongste schilderondernemer Dylan (17)

Boek over overdracht familiebedrijven

Ook Caparol binnenkort in gerecyclede verfemmer


Naar archief >