Ga naar hoofdinhoud

OnderhoudNL verwacht heropening salarisgesprekken


OnderhoudNL verwacht de onderhandelingen met de vakbonden over de loonsverhoging voor schilders binnen afzienbare tijd te heropenen. Deze eindigden eerder deze maand in een patstelling.

(Beeld: Shutterstock)

Overigens is op de websites van LBV, FNV en CNV Vakmensen niets te lezen over een nieuwe start van de gesprekken. OnderhoudNL schrijft dat zij ‘een intensieve onderlinge mailwisseling’ met deze bonden heeft gehad over ‘de interpretatie van de cao op het punt van de afspraken rond het overeenkomen van de loonsverhoging’.

De branchevereniging die onderhandelt namens de werkgevers rept verder van een spoedeisend en algemeen verbindend belang voor alle bedrijven en hun medewerkers. Daarop nodigde zij de bonden opnieuw uit voor een overleg. Met tot nu toe nul op het rekest.

Intern heeft het bestuur van OnderhoudNL zich gebogen over de ontstane situatie. Pijnpunt blijft de recordloonsverhoging van dit jaar die werkgevers volgens OnderhoudNL vaak niet kunnen doorberekenen aan klanten.

2 reacties op “OnderhoudNL verwacht heropening salarisgesprekken

 • harry

  De loonsverhoging voor 2024 wordt 3,3% dit is volgens de CAO afgesproken , als je de werkelijke inflatie correctie wil toepassen is deze nog hoger .
  Met die 10,3% van dit jaar kom ik nog niet rond alles is zo duur geworden , moet elke maand de eindjes aan elkaar knopen .
  Waar is een CAO nog goed voor als men zich er toch niet aan houd en de regels tussentijds veranderd , zo jaag je de jeugd het vak uit .
  Ze kunnen met dit loon nog niet eens een eigen huis kopen .

  1. Danny

   Er zijn geen onderhandelingen,
   De prijscompensatie staat vast.
   Geen idee waarom ze het onderhandelingen noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Akzo-personeel krijgt er tien of negen procent loon bij

Webinar ‘Sta stil bij Veiligheid’

Vakbonden verwerpen Akzo’s loonvoorstellen; ultimatum op komst

AkzoNobel en vakbonden naderen loonakkoord

Masters of Maintenance vroegtijdig geannuleerd


Naar archief >