Ga naar hoofdinhoud

OnderhoudNL en SBB gaan samen voor beter onderwijs


Om de kwaliteit van het praktijkleren voor schilders te bevorderen, slaat OnderhoudNL de handen ineen met de SBB. De ondernemersorganisatie en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven – zoals SBB voluit heet – gaan kennis en ervaring uitwisselen over het opleiden en begeleiden van studenten.

Vincent van Baaijen (SBB) en Egbert Roza (OnderhoudNL Opleidingen) ondertekenen de samenwerking

De schilderssector wacht de komende jaren een nog verder toenemende vraag naar gekwalificeerde vakmensen. Het goede nieuws is dat de instroom van het aantal jongeren al groeit. Maar de onderwijsdivisie van OnderhoudNL wil, zoals zij zelf abstract formuleert, met de samenwerking zicht houden op de ‘kwaliteit van de beroepspraktijkvorming’. Deze ambitie moet gestalte krijgen op de 25 opleidingslocaties in Nederland én bij de aangesloten 750 leerbedrijven.

Een van de eerste onderwerpen die de organisaties beetpakken, is de ondersteuning van leermeesters. De samenwerking moet tevens leiden tot betere aansluiting van het onderwijs op de beroepspraktijk. Dit zeggen OnderhoudNL en SBB te gaan doen door trends en ontwikkelingen te volgen ‘en elkaar te informeren bij nieuwe inzichten’.

SBB erkent en begeleidt leerbedrijven waar studenten, werkenden en werkzoekenden terecht kunnen voor een stage of leerbaan. Zij maakt afspraken over wat een student moet weten en kunnen om aanspraak te maken op een mbo-diploma, -certificaat of een praktijkverklaring. Verder verstrekt de organisatie cijfers over opleiden en ontwikkelingen in de sector. Tot slot adviseert zij de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) over de aansluiting van het beroepsonderwijs op de arbeidsmarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Interesse in schildersvak lijkt te stijgen

Hulsen beoogd nieuwe topman bij OnderhoudNL

Potkwast 16: ‘Oprechte aandacht blijft het toverwoord’

Webinar terugkijken | Hoe boei en bind je medewerkers?

Uitzendbureaus op de stoel van opleider


Naar archief >