OnderhoudNL en LBV: beoordelingsgesprekken mogen uitgesteld • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

OnderhoudNL en LBV: beoordelingsgesprekken mogen uitgesteld


De beoordelingsgesprekken in de schilderssector dienen, volgens de cao, vóór week 25 te zijn gehouden. Met consequenties voor de loonstap. Werkgevers en werknemers zijn overeengekomen dat de gesprekken ook later gehouden mogen worden.

Joachim van Olst, cao-onderhandelaar namens de werkgevers: ‘We kregen signalen van onze leden dat in sommige gevallen het, vanwege de coronasituatie, niet gaat lukken om met sommige leden het beoordelingsgesprek vóór week 25 te hebben afgerond.’ Van Olst denkt dat het vooral om schilders gaat die veel zelfstandig onderweg zijn en waarmee het lastig afspraken maken is voor een gesprek. ‘Met UTA-personeel is het eenvoudiger om in reguliere werktijd op kantoor of via een vergader-app zulke gesprekken te voeren.’

In de algemeen verbindend verklaarde cao voor de schilders- en glassector is het voeren van een beoordelingsgesprek gekoppeld aan de loonschalen: wie nog een stap in het loongebouw te zetten heeft krijgt die salarisverhoging automatisch, tenzij in het beoordelingsgesprek wordt vastgesteld dat dit niet gaat gebeuren.

Van Olst: ‘Met de werknemersvertegenwoordiger LBV zijn we het eens geworden dat de beoordelingsgesprekken kunnen worden uitgesteld zolang de ‘intelligente lockdown’ duurt.’ Bedrijven die zo’n uitstel willen moeten daar dispensatie voor aanvragen bij de cao-partijen via een op de site van OnderhoudNL te vinden formulier en het uiteraard hun werknemer laten weten. Tegelijk is overeengekomen dat als het beoordelingsgesprek positief is en de werknemer recht heeft op een loontrede hoger, de loonsverhoging dan met terugwerkende kracht vanaf week 25 wordt berekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Platform koppelt ‘Garantie-schilder’ aan consument

Brief gevaarlijke stoffen kan genegeerd worden

OnderhoudNL zet ‘ondernemingsorganisatie’ door

OnderhoudNL: energiesubsidie VvE’s komt terug

Inspectie vraagt gedetailleerd overzicht gevaarlijke stoffen


Naar archief >