Olijslager in race voor Drentse ondernemersprijs • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Olijslager in race voor Drentse ondernemersprijs


De jury van de jaarlijkse prijs ‘Drentse Onderneming van het Jaar’ heeft de tien namen bekend gemaakt van de ondernemingen die genomineerd zijn voor de editie van 2020. Olijslager Verf is een van de finalisten.

Op basis van diverse criteria bracht de jury de 153 inzendingen terug naar tien finalisten.

Naast Olijslager zijn dat sloopaannemer Bork Groep (Stuifzand), bouwbedrijf Brands Bouw (Emmen), confectieatelier Confexion (Assen), adviesbureau voor energiezuinig bouwen en verbouwen Invent Advies (Beilen), metaalbewerkingsbedrijf Landes High End Machining (Emmen), groothandel Miron Violetglass (Hoogeveen) en tuincentrum Tuinland (Assen).

De tien genomineerden moeten hun bedrijf op 28 september pitchen voor een jury. Die kiest dan, op basis van onder meer de presentatie en een analyse van het bedrijf, drie finalisten. De grande finale is dan op dinsdagavond 24 november.


De prijs is een initiatief van Stichting Drentse Onderneming van het Jaar. Door het jaarlijks toekennen van de titel wil het haar bewondering en waardering tonen voor de uiteenlopende, Drentse ondernemingen en het belang onderstrepen van goed ondernemerschap voor de economie en werkgelegenheid in Drenthe.

In 1954 begonnen Geert en Willy Olijslager in Emmen de eerste vestiging van Olijslager Verf. Hierna volgden vestigingen in Groningen, Meppel en Assen. Na meer dan 65 jaar is het oorspronkelijke familiebedrijf uitgegroeid tot de Olijslager Groep, de grootste verfgroothandel in Noord-Nederland.


Met Olijslager Verf, Olijslager Techniek, Schriever, Stucshop, VAG Glas en Probin bedient de Olijslager Groep tegenwoordig een brede groep vakgerichte professionals en retail in DHZ.

Klanten van Olijslager kunnen terecht bij 22 verkooppunten in  Drenthe (Meppel, Emmen, Hoogeveen, Roden en Assen), Friesland, Groningen, Overijssel en Gelderland of bij één van de vele technisch commercieel adviseurs.

Op de foto boven poseren Remco Stadig (links), Olijslager-vestigingsleider in Meppel, en directeur Robert Van Buseck trots met de nominatie.


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Safety&Health@Work in Rotterdam Ahoy

RI&E-webinars van OnderhoudNL speciaal voor kleinbedrijf

FNV strijdt om eindejaarsuitkering Venko

Marrumse verffabrikant heet nu NelfKoopmans

Glasstec 2020 gaat geheel virtueel


Naar archief >