Ga naar hoofdinhoud

Olijslager in finale Drentse ondernemersprijs


Robert van Büseck is met zijn groothandel Olijslager Verf in de race om in Drenthe Onderneming van het Jaar te worden. De achterliggende stichting wil met deze prijs het belang onderstrepen van goed ondernemerschap voor de economie en werkgelegenheid in de provincie.

Olijslager Groep schopte het uit een lijstje van tien genomineerden – gekozen uit 153 voorgeselecteerden – tot de drie finalisten. Belangrijke criteria om uiteindelijk met de prijs aan de haal te gaan zijn een duidelijke strategische visie en creatief, innovatief en duurzaam beleid paren aan financieel succes. Kortom: bedrijven waarop Drenthe trots op kan zijn.

Zocht de jury tussen 2006 en 2015 nog naar onderscheidende ondernemers, sinds 2016 zijn de pijlen gericht op ondernemingen. Dit ‘om recht te doen aan het geheel van de inzet van alle medewerkers en de directie’.

Boerderij

Het verhaal van Olijslager begint in 1954. Geert en Willy Olijslager verkopen verf vanuit hun boerderij in Emmen. Een groot succes en in de decennia die volgen breidt het bedrijf uit naar inmiddels zeventien verkooppunten in Noord-Nederland en Zwolle.

Van Büseck staat sinds 2012 aan het roer van de Olijslager Groep waartoe Olijslager Verf behoort. Hij neemt het in de finale op tegen Bork Groep uit Stuifzand en Miron Violetglass uit Hoogeveen. De winnaar zou 24 november tijdens een feestelijke avond al bekend worden gemaakt, maar de coronasituatie noopte tot uitstel naar dinsdag 9 februari.

Robert van Büseck op de website van Drentse Onderneming van het Jaar: ‘Als we winnen, lijkt het mij prachtig om als inspirator ook andere bedrijven in Drenthe te helpen meer waarde toe te voegen aan wat ze doen. Bijvoorbeeld over hoe om te gaan met veranderende markten of hoe werkgeluk leidt tot meer tevreden medewerkers en meer rendement.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


’s Lands oudste verfhandel vreest voor voortbestaan

Leo geeft en ‘geet’ nu toch echt bijna weg

Video | Kris Warger rapt zich kleurrijk uit de verf

Noordelijk collectief jaagt duurzaam onderhoud aan

Groothandel Luijten groeit door in de autolakken door overname


Naar archief >