Nog twee weken voor aanvragen SLIM-subsidie • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Nog twee weken voor aanvragen SLIM-subsidie


MKB-ondernemingen kunnen nog tot en met 30 september de SLIM-subsidie aanvragen om loopbaan- en scholingsadviezen voor werknemers te krijgen of een bedrijfsschool op te richten.

Door een leerrijke werkomgeving aan te bieden, blijven medewerkers productief en goed inzetbaar, stelt de overheid. Ook maakt het bedrijven aantrekkelijk voor nieuw personeel.

Alleen op deze manier kunnen mkb-ondernemers hun bedrijf goed aanpassen aan de veranderingen die de afgelopen tijd, mede door de coronacrisis, op de arbeidsmarkt hebben plaatsgevonden. aldus de overheid.

Voor ondernemers is het moeilijk om goed personeel te vinden en te behouden. Tegelijkertijd kan het soms lastig zijn om scholing en ontwikkeling een plek te geven. Door tijdgebrek bijvoorbeeld, hoge kosten of te weinig kennis over welke scholing nodig is. De SLIM-regeling helpt mkb-ondernemers hierbij.

Regeling
Mkb-ondernemers kunnen via de SLIM-regeling maximaal € 24.999 subsidie krijgen voor maatregelen gericht op opleiden en ontwikkelen. Denk hierbij aan het in kaart brengen van scholings- en opleidingsbehoeften in een onderneming of loopbaanadviezen voor medewerkers. Ook het oprichten van een bedrijfsschool en het aanbieden van een praktijkleerplaats in de derde leerweg komen in aanmerking voor subsidie.


De overheid geeft de volgende tips & tricks voor het aanvragen van de SLIM-regeling:

1. Bepaal of u in aanmerking komt
Alleen mkb-ondernemers komen tot en met 30 september 2020 in aanmerking voor de SLIM-regeling. Mkb-ondernemingen hebben niet meer dan 250 werknemers in dienst en een jaaromzet van niet meer dan 50 miljoen euro. De SLIM-regeling is met name bedoeld voor kleine ondernemingen tot 50 werknemers.

2. Vul uw aanvraag zorgvuldig in
Om van de regeling gebruik te maken, moeten bedrijven zich als aanvrager registreren. Dat kan op het e-portaal van Uitvoering van Beleid.
Na het aanvragen volgt binnen 18 weken een bericht of de subsidie wel of niet wordt toegekend. Bij grote belangstelling wordt de volgorde van afhandeling bepaald op basis van loting.  


Aanvragen die op het moment van loting nog niet volledig zijn, moeten eerst worden herzien door de aanvrager. Pas als de aanvraag compleet is, kan beoordeling plaatsvinden. Dit gebeurt op basis van de volgorde die door loting is vastgesteld.

3. Investeer in de toekomst

De SLIM-regeling gaat uit van cofinanciering waarbij 40% van de kosten voor rekening van de onderneming zijn. Voor kleine bedrijven tot 50 werknemers is dit 20%. De overige kosten worden door de SLIM-subsidie gedekt. De kosten waarvoor je subsidie aanvraagt, moeten tenminste € 5.000 bedragen.

Meer informatie over een leven lang ontwikkelen én ervaringen van andere mkb-ondernemers is te vinden in de keuzekaart en op: Slimwerkgeven.nl.


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Safety&Health@Work in Rotterdam Ahoy

RI&E-webinars van OnderhoudNL speciaal voor kleinbedrijf

FNV strijdt om eindejaarsuitkering Venko

Marrumse verffabrikant heet nu NelfKoopmans

Glasstec 2020 gaat geheel virtueel


Naar archief >