Actueel

Wereldtop decoratiekunst komt naar Nederland

Het is het kunstenaarspaar Radolph Algera en Gabriëlla Westra gelukt om de ‘salon’ van ‘s werelds beste decoratie- en kunstschilders naar Nederland te halen. Na Sint Petersburg en New York is in 2018 Leeuwarden aan de beurt.

De allerbeste schilders op het gebied van marmeren, houten, trompe l’oeils, grisailles, paintbrushing en andere oude en veel jongere schilderstechnieken ontmoeten elkaar al decennia onregelmatig tijdens een zogenaamde ‘salon’, die meestal door één van decoratieschilders zelf wordt geïnitieerd. Algera en Westra, zelf begenadigd decoratie-, restauratie-, en kunstschilders, bezochten al veel van die ‘salons’ (op de foto staan ze met het werk dat ze samen maakten voor het evenement in Sint Petersburg)  en zagen in het feit dat Leeuwarden in 2018 culturele hoofdstad van Europa is een aanleiding om deze hoogmis van de schilderkunst naar Nederland te halen.

Het Decoratie Kunst Evenement zal vier dagen duren en vindt plaats in de grootste schouwburg van Leeuwarden, De Harmonie. Zoals gebruikelijk zullen de deelnemers niet alleen hun eigen beste werk meenemen voor een expositie, maar maken ze ook naar aanleiding van een opgegeven thema een schilderij speciaal voor deze tentoonstelling. Tijdens de salon werken de decorateurs samen aan één groot kunstwerk dat daarna weggeschonken wordt, en geven ze en volgen ze tal van workshops en lezingen over het decoratiekunstvak, bijeenkomsten die ook voor buitenstaanders toegankelijk zijn, tegen vergoeding en zolang er plaats is in de 100 stoelen tellende conferentiezaal. De expositie is uiteraard voor het grote publiek toegankelijk. Verwacht worden onder andere decoratiespecialisten uit Japan, Amerika, Scandinavië, Duitsland en Italië, en zeker ook uit Nederland, waar een flink aantal topdecorateurs vandaan komt.

De organisatie zoekt nog sponsors. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met www.art-decor.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.